ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αποτίμηση εκλογών στη ΔΗΠΑ - «Καταγράφηκαν λειτουργικές και δομικές αδυναμίες»

Η ανακοίνωση του κόμματος για την αποτίμηση των εκλογών της 9ης Ιουνίου

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Την πρώτη της συνεδρία για την αποτίμηση των εκλογών της 9ης Ιουνίου πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη (19/06) η Δημοκρατική Παράταξη. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος, τα στελέχη της πολιτική δύναμης είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους, ενώ μέσα από τη διαδικασία «εντοπίστηκαν και καταγράφηκαν λειτουργικές και δομικές αδυναμίες». «Στην αμέσως επόμενη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου θα ακολουθήσει κωδικοποίηση όλων των συμπερασμάτων της συνεδρίας και συζήτηση των επόμενων κινήσεων της Παράταξης», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Στα πλαίσια της ανασκόπησης και αξιολόγησης των αποτελεσμάτων των εκλογών, της 9ης Ιουνίου, συνήλθαν σε πρώτη συνεδρία τα συλλογικά όργανα της Δημοκρατικής Παράταξης και συζητήθηκαν διεξοδικά τόσο τα απορρέοντα μηνύματα, όσο και γενικότερα η λειτουργία της Παράταξης.

Διεξήχθη ένας ειλικρινής, παραγωγικός και ουσιαστικός διάλογος για όσα αφορούν την Παράταξη μας, αλλά και τους ευρύτερους πολιτικούς λόγους του εκλογικού αποτελέσματος. Δόθηκε σε όλα τα στελέχη η ευκαιρία να εκφράσουν απόψεις και μέσα από τη συζήτηση επισημάνθηκαν εξωγενείς αλλά και ενδογενείς παράγοντες, που οδήγησαν στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Παρατηρήθηκαν, ομολογουμένως, λειτουργικές και δομικές αδυναμίες, οι οποίες εντοπίστηκαν και καταγράφηκαν, ενώ υπήρξε πλειάδα εισηγήσεων για βελτίωση των λειτουργιών της Παράταξης και αλλαγή νοοτροπίας, έτσι που να υπάρξει πιο αποτελεσματική επαφή με τη βάση της Παράταξης αλλά και με την ίδια την κοινωνία των πολιτών, αφού τα μηνύματα που εξέπεμψαν οι πολίτες αφορούν την άμεση ανάγκη επίλυσης προβλημάτων και όχι διαιώνιση τους.

Την ίδια ώρα, καταγράφηκε η σαφής και ομόθυμη βούληση και αποφασιστικότητα όλων των στελεχών, να προχωρήσουμε συλλογικά στη βελτίωση εσωτερικών πρακτικών και διαδικασιών και στον εκσυγχρονισμό όλων όσων διαπιστώθηκαν ως αδυναμίες της Παράταξης.

Παράλληλα, το Πολιτικό Γραφείο επιβεβαίωσε ότι η Δημοκρατική Παράταξη έχει και προοπτική και σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει στα πολιτικά δρώμενα του τόπου, μέσα από σκληρή δουλειά, αφοσίωση και πίστη στις αρχές και τις δυνατότητες της.

Στην αμέσως επόμενη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου θα ακολουθήσει κωδικοποίηση όλων των συμπερασμάτων της συνεδρίας και συζήτηση των επόμενων κινήσεων της Παράταξης.

Εκείνο που ξεχωρίζει είναι η έντονη πρόθεση, από όλους τους συμμετέχοντες, να αξιοποιήσουμε συλλογικά τα μηνύματα των εκλογών και να απαντήσουμε αποτελεσματικά στις ανησυχίες και στις ανάγκες της κυπριακής κοινωνίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Εκλογές 2024: Τελευταία Ενημέρωση