ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:59
 

Εκπρόσωπος: Η Κυβέρνηση δηλώνει αταλάντευτα συνοδοιπόρος στην πολιτική της ΕΕ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οι πολιτικές της ΕΕ καταπολεμούν την ανεργία και δίνουν την ευκαιρία για κοινωνικές παροχές, είπε την Δευτέρα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση δηλώνει αταλάντευτα συνοδοιπόρος στην πολιτική της ΕΕ την οποία συνδιαμορφώνουμε ως ομότιμα και ισότιμα μέλη. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Εκπρόσωπος κληθείς να σχολιάσει επικρίσεις από πλευράς του ΑΚΕΛ για την οικονομία, παρέπεμψε σε δήλωση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) ότι «είναι εντυπωσιασμένος με τα επιτεύγματα της κυπριακής οικονομίας».

Ο κ. Κούσιος πρόσθεσε ότι «οι συμπολίτες μας αναγνωρίζουν και αντιλαμβάνονται τις θετικές εξελίξεις και τη θετική πορεία της οικονομίας μας». Η ανάκαμψη αυτή γίνεται αντιληπτή πλέον από τους συμπολίτες μας που έχουν φύγει, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, από τα όρια της φτώχειας και απολαμβάνουν τους καρπούς της θετικής πορείας της οικονομίας, πρόσθεσε. Παρέπεμψε ακολούθως «σε όλους ανεξαιρέτως τους δείκτες της οικονομίας όπου κανένας μα κανένας δεν είναι αρνητικός σε σύγκριση με το 2013, αντίθετα, οι δείκτες αυτοί είναι θετικότατοι» αλλά και στους ρυθμούς ανάπτυξης που καταγράφει η οικονομία κάθε χρόνο και στα ποσοστά ανεργίας που πλησίασαν το 6%.

«Εκείνο που πρέπει να υπενθυμίσω στους συμπολίτες μας είναι το τι παρέλαβε αυτή η Κυβέρνηση το 2013 - και λυπούμαι που αναγκάζομαι να επανέρχομαι - και ήταν καμένη γη. Είχαμε ανεργία που ξεπέρασε το 17%, είχαμε ρευστά διαθέσιμα που δεν ήταν αρκετά ούτε για ένα μήνα» ανέφερε. Θύμισε ακόμη ότι «ο ΕLA της Λαϊκής Τράπεζας δεν είχε αναφερθεί πουθενά και με δήλωση του τότε Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας μάς είπαν ότι δεν το ανακοίνωσαν ενόψει των εκλογών».

«Να σας θυμίσω τα κοινωνικά παντοπωλεία; Να σας θυμίσω πόσες οικογένειες δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στην καθημερινότητα; Δεν επαιρόμαστε και δεν λέμε ότι έχουμε φτάσει στα επίπεδα που θέλουμε αλλά θέλω να ρωτήσω τον κάθε ένα συμπολίτη μου Κύπριο. Δεν βλέπει τη διαφορά από το 2013 μέχρι σήμερα; Είναι ίδια η οικονομική του κατάσταση; Είναι ίδια η δυνατότητα του να ξοδεύει τα καθημερινά αναγκαία; Είναι ίδια η αγοραστική του δυνατότητα» διερωτήθηκε.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναρωτήθηκε ακολούθως αν «πρέπει όλα αυτά να τα ξεχνούμε και να επανερχόμαστε στα ίδια και τετριμμένα; Δεν μπορούν να αναγνωρίσουν ούτε καν τους διεθνείς Οίκους που αναβαθμίζουν συνεχώς τις τράπεζες μας και την κυπριακή οικονομία;» Συνέχισε, λέγοντας ότι οι πολίτες βλέπουν τη θετική πορεία της οικονομίας και αυτή η πορεία αγγίζει και τους ίδιους, την τσέπη τους, τις οικονομικές τους δυνατότητες.

«Έχω προσέξει ότι το ΑΚΕΛ στην ουσία αμφισβητεί τις πολιτικές της ΕΕ. Εμείς λοιπόν επιβεβαιώνουμε και διαβεβαιώνουμε ότι είμαστε ομότιμοι εταίροι της ΕΕ, ακολουθούμε την ευρωπαϊκή πορεία και τις πολιτικές της ΕΕ που έχουν να κάνουν και με το περιβάλλον – η Ευρώπη βάσει των σχεδιασμών θα πρέπει να είναι ενεργειακά ουδέτερη μέχρι το 2050. Καταπολεμούν αυτές οι πολιτικές την ανεργία και δίνουν την ευκαιρία για κοινωνικές παροχές» είπε.

Καταληκτικά, ο κ. Κούσιος είπε ότι στην Κυβέρνηση δηλώνουν «αταλάντευτα συνοδοιπόροι στην πολιτική της ΕΕ την οποία συνδιαμορφώνουμε ως ομότιμα και ισότιμα μέλη και νιώθουμε περήφανοι για αυτό».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X