ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εκπρόσωπος Τατάρ: Στόχος να ανοίξουν τα οδοφράγματα την ερχόμενη εβδομάδα

Στην δήλωσή του αναφέρει ότι μεταξύ των δύο πλευρών είχε επιτευχθεί συμφωνία για τις διελεύσεις

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Από σήμερα είναι έτοιμη η τ/κ πλευρά για άνοιγμα των διελεύσεων και στόχος είναι στο πλαίσιο που θα συμφωνηθεί από τις δύο πλευρές να επαναλειτουργήσουν τα οδοφράγματα την ερχόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο ειδικός αντιπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Εργκιούν Ολγκούν.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε γραπτή του δήλωση ο κ. Ολγκούν είπε ότι έχουν ληφθεί οι σχετικές αποφάσεις από την «ανώτατη επιτροπή λοιμωδών/μεταδοτικών ασθενειών» για τις διελεύσεις και ολοκληρώθηκε η εργασία εναρμόνισης με την ελληνοκυπριακή πλευρά.
 
Στην δήλωσή του αναφέρει ότι μεταξύ των δύο πλευρών είχε επιτευχθεί συμφωνία για τις διελεύσεις με όρους που υπήρχαν πριν τον κορωνοϊό, όχι μόνο για Ε/κ και Τ/κ, αλλά και για υπηκόους τρίτων χωρών.

Η «ανώτερη επιτροπή λοιμωδών/μεταδοτικών ασθενειών», πρόσθεσε, την προηγούμενη εβδομάδα ξεκαθάρισε ότι η «νότια» Κύπρος – όπως αναφέρονται οι ελεύθερες περιοχές – είναι στην πορτοκαλί κατηγορία με βάση τα κριτήρια του ΠΟΥ. Μέσω της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την υγείας, συνέχισε, η τ/κ πλευρά υπέβαλλε την πρότασή της με αντικειμενικά – όπως γράφει – κριτήρια του ΠΟΥ και τα ε/κ μέλη ζήτησαν κάποιες διευκρινίσεις επί αυτής.

Οι διευκρινίσεις, είπε ο κ. Ολγκούν, δόθηκαν σήμερα μετά από συνεδρία της «επιτροπής ελέγχου λοιμώξεων» της επιτροπής των επιδημιολόγων και η ε/κ πλευρά ζήτησε χρόνο για να απαντήσει.
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κ. Τατάρ η ε/κ πλευρά αναμένεται να επιβεβαιώσει ότι τις επόμενες ημέρες εντός της εβδομάδας θα γίνει η συνεδρία της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής.
 
Να σημειωθεί ότι ο «πρωθυπουργός», Ερσάν Σανέρ δήλωσε χθες ότι θα ανοίξουν ταυτοχρόνως όλα τα οδοφράγματα, εάν κατέβει στην πορτοκαλί κατηγορία η «νότια Κύπρος».
 
Το απόγευμα της Τετάρτης το επιμελητήριο των εμποροκαταστηματαρχών πραγματοποιεί εκδήλωση διαμαρτυρίας υπέρ του ανοίγματος όλων των οδοφραγμάτων στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Την εκδήλωση ανακοίνωσαν ότι στηρίζουν και 7 οργανώσεις ΜΚΟ της Αμμοχώστου, όπως ο σύνδεσμος των καταστηματαρχών της εντός των τειχών Αμμοχώστου, το κίνημα «Αφή ζωής», ο πολιτιστικός σύλλογος Αμμοχώστου, η τ/κ πρωτοβουλία Αμμοχώστου, ο σύνδεσμος τ/κ πολυφωνικών χορωδιών, ο σύνδεσμος γυναικών Αμμοχώστου και ο Κυπριακός σύλλογος τέχνης.
 
Εξάλλου, το ΡΤΚ σε ανακοίνωσή του ανέφερε  ότι πρέπει να ανοίξουν τα οδοφράγματα για να μπορέσουν να αναπνεύσουν οι καταστηματάρχες και πρόσθεσε ότι ενώ όλες οι χώρες προσπαθούν να ξεπεράσουν την κρίση με την λιγότερη δυνατή ζημιά ετοιμάζοντας πακέτα στήριξης, τα κατεχόμενα εισέρχονται σε αδιέξοδο σε όλους τους τομείς. Κατηγόρησε δε την «κυβέρνηση» ότι δεν λαμβάνει υπόψη κανέναν, απορρίπτει τις εισηγήσεις που της υποβάλλονται και ενεργεί με την αντίληψη «εγώ ξέρω και θα το κάνω».
 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση