ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΕΚΥΣΥ – Ζήτησαν προοδευτική αλλαγή στη διακυβέρνηση οι συνταξιούχοι

Οι σύνεδροι εξέφρασαν την ετοιμότητα τους να συμβάλουν στην εκλογή του Ανδρέα Μαυρογιάννη

ΚΥΠΕ

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στη Λευκωσία το έκτακτο Επαρχιακό Συνέδριο της ΕΚΥΣΥ, με τους σύνεδρους να εκφράζουν την αποφασιστικότητά για προοδευτική αλλαγή στην διακυβέρνηση της Κύπρου.

Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του ανεξάρτητου υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέα Μαυρογιάννη, οι σύνεδροι εξέφρασαν, επίσης, την ετοιμότητά τους να εργαστούν με όλες τις δυνάμεις, την επιρροή και το κύρος που διαθέτουν ώστε να συμβάλουν με το δικό τους τρόπο στην εκλογή του.

Κύριος ομιλητής στο Συνέδριο ήταν ο ΓΓ της ΕΚΥΣΥ, Κώστας Σκαρπάρης, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στα προβλήματα των συνταξιούχων «που παραμένουν άλυτα με ευθύνη της κυβέρνησης», παρόλα τα διαβήματα και τους αγώνες και τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που έγιναν από την Οργάνωση, έκανε λόγο για τις «παραπλανητικές εξαγγελίες» της κυβέρνησης για βελτιώσεις στο σχέδιο των χαμηλοσυνταξιούχων και την «δήθεν στήριξη τους» για την ακρίβεια κατά την διάρκεια του 2022.

«Οι εξαγγελίες αυτές ουσιαστικά δεν έχουν κανένα αντίκρισμα ή όφελος για τους χαμηλοσυνταξιούχους», είπε.

Αναφέρθηκε ακόμα στις προσπάθειες της ΠΕΟ, της ΕΚΥΣΥ και της Ομάδας Πρωτοβουλίας για την κατάργηση του πέναλτι 12% στις συντάξεις, ενημερώνοντας τους συνταξιούχους ότι ενώ ζητήθηκε από όλα τα κόμματα και τους υποψήφιους Προέδρους συναντήσεις, εντούτοις τα κόμματα, που ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκληση και στηρίζουν την προσπάθεια για κατάργηση του πέναλτι ήταν το ΑΚΕΛ και το Κίνημα Οικολόγων.

«Ο μοναδικός από τους υποψήφιους», όπως ανέφερε ο ΓΓ της ΕΚΥΣΥ, «που τοποθετήθηκε και ικανοποιεί τις θέσεις τη ΕΚΥΣΥ και της Ομάδας Πρωτοβουλίας, για την κατάργηση του πέναλτι, είναι ο Α. Μαυρογιάννης. Οι άλλοι υποψήφιοι δεν ανταποκρίθηκαν στις συναντήσεις, που ζήτησε  η Ομάδα Πρωτοβουλίας, εκτός από τον Μ. Ηλιάδη και Γ. Κολοκασίδη». 

Χαιρετισμό στο Συνέδριο απηύθυνε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο οποίος τόνισε ότι «είναι επιβεβλημένη ανάγκη ο προοδευτικός εκσυγχρονισμός του συνταξιοδοτικού συστήματος της Κύπρου, έτσι ώστε να μπορεί να διασφαλίσει επαρκείς συντάξεις και αξιοπρεπή διαβίωση στους συνταξιούχους».

Επιπλέον, είπε ότι στις πρώτες εκατό μέρες της διακυβέρνησής του θα προχωρήσει στον τερματισμό του «πέναλτι» του 12%, για όσους επιλέγουν να πάρουν σύνταξη στο 63ο έτος της ηλικίας τους.

Τέλος, χαιρετισμό απηύθυνε η ΓΓ της ΠΕΟ, Σωτηρούλα Χαραλάμπους, η οποία εξέφρασε τη στήριξη της ΠΕΟ στην ΕΚΥΣΥ, τονίζοντας ότι «όταν οι συνταξιούχοι αναγκάζονται να βγουν στους δρόμους να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, τότε σημαίνει πως έχουμε μια κυβέρνηση, που χαρακτηρίζεται από κοινωνική αναλγησία».  

Διαβεβαίωσε ότι η ΠΕΟ, σε συνεργασία με την ΕΚΥΣΥ, θα συνεχίσει τους αγώνες για τα δίκαια των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση