ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΕΛΑΜ: Αυτοί είναι οι έξι υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές

Τα βιογραφικά τους

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ανακοίνωσε επίσημα τους υποψήφιους του για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν την 9η Ιουνίου 2024.

Ανωγυριάτης Πόλυς

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Ο Πόλυς Ανωγυριάτης γεννήθηκε στις 04 Ιουνίου του 1980 στην Λεμεσό με καταγωγή από την Ανώγυρα και το Πισσούρι. Είναι πατέρας δύο παιδιών της Μάγιας Δέσποινας και του Ιωάννη. Αποφοίτησε από το Λύκειο Αγίου Ιωάννη και υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο σώμα Εφοδιασμών και Μεταφορών.

Ακολούθως σπούδασε στη Λάρισα, στο τμήμα Διοίκησης επιχειρήσεων, ενώ μετέπειτα απέκτησε μεταπτυχιακό από το Bristol University στην Αγγλία. Έχει καταξιωθεί στον χώρο των επιχειρήσεων, είναι εκ των ιδιοκτητών της γνωστής αλυσίδας οπτικών και διευθύνων σύμβουλος εταιρίας παραγωγής τροφίμων.

Οι Εθνικές και κοινωνικές του ανησυχίες τον οδήγησαν στην ένταξή του στο Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, όπου είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Επαρχιακός Επιτροπής Λεμεσού. Εδώ και χρόνια έχει αναπτύξει έντονο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο, με διανομές τροφίμων, στήριξη σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, κυρίως σε παιδιά, μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες.

Γεάδη Γεάδης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Ο Γεάδης Γεάδη γεννήθηκε το 1984 και διαμένει στην Αγλαντζιά. Ο πατέρας του ήταν ο γνωστός και με πλούσια ιστορία στο χώρο, φωτογράφος Μιχάλης Γεάδης ή αλλιώς «Φώτο Γεάδης», με καταγωγή από το Μηλικούρι, ο οποίος συμμετείχε και στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα του 55 – 59.

Είναι γόνος της οικογένειας Γεωργιάδη, συγγενής με τον στενό συνεργάτη του Γεωργίου Γρίβα Διγενή, Αντώνη Γεωργιάδη.

Η μητέρα του είναι πρόσφυγας από την κατεχόμενη Σκυλλούρα.

Σπουδές – Εκπαίδευση – Επιμόρφωση

Σπούδασε Προγραμματιστής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Computer Science), ενώ το 2020 απέκτησε σχεδόν με άριστα πτυχίο στις Πολιτικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Πέραν των Ελληνικών (μητρική), μιλάει ακόμη 2 γλώσσες, αγγλική και τουρκική.

Συμπληρωματικά απέκτησε τα ακόλουθα διπλώματα:

- «Αγώνας της ΕΟΚΑ 1957 – 1958»,
- «Πολιτικός Ισλαμισμός, τζιχαντιστική τρομοκρατία και σύγχρονη Μέση Ανατολή από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα στο ISIS»,
- «Τουρκοκυπριακή κοινότητα»,
- «Μακεδονία και Μακεδονικό»,
- «Κυπριακό: 1974-2004»,
- «Η γεωπολιτική των υδρογονανθράκων στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο και την Κασπία θάλασσα, σε σχέση με τον ρόλο της Τουρκίας, της Ελλάδας και της Κύπρου»,
- «Ενεργειακή Ασφάλεια, Διεθνής και Ενεργειακή Πολιτική»,
- «Οι ελληνοτουρκικές διαφορές σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο: Παρελθόν, παρόν και μέλλον».

Εργασιακή εμπειρία

Εργάστηκε σε διάφορες εταιρείες ως τεχνικός και συντηρητής ηλεκτρονικών υπολογιστών, καθώς επίσης στα Κυπριακά Ταχυδρομεία και σε γνωστό ταξιδιωτικό γραφείο. Από το 2016 και εντεύθεν εργάζεται ως Κοινοβουλευτικός Συνεργάτης του Ε.ΛΑ.Μ στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Πολιτική

Από νεαρή ηλικία ήταν ενεργός πολίτης, με έντονη συμμετοχή στα κοινά, συμμετέχοντας ενεργά σε εθνικά συλλαλητήρια και διαμαρτυρίες μαζί με διάφορες αυτόνομες μαθητικές και φοιτητικές παρατάξεις.

Παρόλο που ήταν πάντα πολιτικοποιημένος, ουδέποτε υπήρξε κομματικοποιημένος, αφού οι εθνικές του αντιλήψεις δεν ταυτίζονταν με καμμιά από τις τότε κομματικές παρατάξεις.

Από την πρώτη ημέρα ίδρυσης του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) είναι ενεργό στέλεχος, αφού εντάχθηκε ενεργά στις γραμμές του Κινήματος, όπου διετέλεσε Επαρχιακός Λευκωσίας, ενώ μέχρι και σήμερα ανήκει στο Πολιτικό Συμβούλιο και είναι Εκπρόσωπος Τύπου της Παράταξης.

Στις Ευρωεκλογές του 2014 και στις Βουλευτικές εκλογές του 2016 κατήλθε ως υποψήφιος του Κινήματος. Στις Ευρωεκλογές του 2019, ήταν ξανά υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), όπου έλαβε περίπου 8000 ψήφους Παγκύπρια, ενώ στις πρόσφατες Βουλευτικές Εκλογές του 2021 έλαβε 3300 ψήφους στην Λευκωσία, χάνοντας οριακά την κοινοβουλευτική έδρα.

Συμμετείχε, επίσης, σε διάφορα συνέδρια – σεμινάρια πολιτικού χαρακτήρα στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα αρθρογραφεί κείμενα ιδεολογικής φύσεως αλλά και άρθρα σχετικά με το Κυπριακό, τις διεθνείς σχέσεις, την γεωπολιτική – γεωστρατηγική, την οικονομία, το μεταναστευτικό και την επικαιρότητα. Άρθρα του φιλοξενήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα και εφημερίδα του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), σε διάφορες καθημερινές εφημερίδες και ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, καθώς και στα εγνωσμένου κύρους περιοδικά Foreign Affairs, Huffington Post και New Economy.

Ιωάννου Παύλος

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Ο Παύλος Θ. Ιωάννου, διορίστηκε Χρηματοοικονομικός Επίτροπος την 1η Ιουλίου, 2013. Επαναδιορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο για δεύτερη πενταετή θητεία, την 28η Ιουνίου, 2018.

Ο Παύλος Θ. Ιωάννου είναι αριστούχος απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Οικονομικές Επιστήμες) και κάτοχος μεταπτυχιακού MSc Economic του London School of Economics, ύστερα από σπουδή στο LSE με υποτροφία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε επίσης Στρατηγική Διεύθυνση και Decision Engineering στο Northern Illinois University με υποτροφία Fulbright και έχει ολοκληρώσει Πανεπιστημιακές Σπουδές στα Μαθηματικά και Computing. To 2010 του απονεμήθηκε το John Βrooks Award, στο Βερολίνο, από IFTA για δημοσιευμένη εργασία του σχετικά με τη δυναμική των διεθνών χρηματαγορών.

Είναι επίσης κάτοχος, μεταξύ άλλων, του τίτλου Master Financial Technical Analysis (IFTA). Έχει εργαστεί σε διάφορα σχέδια ανάπτυξης και συναφή έργα της Διεθνούς Τράπεζας στην Ινδονησία, Αιθιοπία, Μεξικό, Γκάνα και αλλού. Εργάστηκε συνολικά σε περισσότερες από 35 χώρες και διετέλεσε Λειτουργός Οικονομικών στο Υπουργείο Οικονομικών.

Διετέλεσε Σύμβουλος Διοίκησης στην Κυπριακή Υπηρεσία Πληροφοριών την περίοδο 1993-2001, με εξειδίκευση στην ανάλυση πληροφοριών Εθνικής Ασφαλείας και παρακολούθησε πολλές σειρές συναφών προγραμμάτων κατάρτισης. Έχει διδάξει Ανάλυση Πληροφοριών και Διαδικασίας Λήψεως αποφάσεων στη Σχολή Πληροφοριών της ΚΥΠ την ίδια περίοδο. Μεταξύ των ετών 1992-1994 δίδασκε στην Αστυνομική Ακαδημία διάφορα θέματα της ειδικότητας του, σε όλα τα επίπεδα αξιωματικών.

Δημοσίευσε πολλά άρθρα και συνεντεύξεις σε Κυπριακές και Ελληνικές Εφημερίδες και περιοδικά και εφοδιάζει πολύ συχνά τις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές της Βουλής των Αντιπροσώπων με τεχνικά Υπομνήματα, σε θέματα που συζητούνται σε Συνεδρίες των Επιτροπών στις οποίες καλείται να συμμετάσχει. Δημοσίευσε επίσης αριθμό συνεργασιών σε επιστημονικές επετηρίδες και επαγγελματικά περιοδικά.

Νικολάου Μαρία

Βιογραφικό:

Η Μαρία Νικολάου γεννήθηκε το 1977 στην Λευκωσία. Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα για περισσότερο από δύο δεκαετίες. Για μια οκταετία διετέλεσε οικονομικό στέλεχος στην ασφαλιστική εταιρεία Ασπίς Πρόνοια. Η εργασία της ήταν πάντα ανθρωποκεντρική προσπαθώντας να βρει λύσεις στα ζητήματα που απασχολούσαν τους πελάτες της εταιρείας.

Για 8 συναπτά έτη εργάστηκε στο Οικονομικό Τμήμα της εταιρίας Intralot International Ltd, μέλος της Intralot Group, ενώ είχε ανάλογη παρουσία στις εταιρείες Vermantia Media Group, EF Easy Finance, μέλος της Societe Generale Group και ΜΓΚ Οικοδομική.

Παράλληλα ασχολήθηκε ενεργά με τον χώρο της μόδας, τόσο μέσα από τις Δημόσιες Σχέσεις, όσο και στο χώρο του μόντελινγκ, εκπροσωπώντας την Κύπρο σε διεθνή διαγωνισμό. Την διετία 2019 – 2021 διετέλεσε παρουσιάστρια εκπομπών στα διαδικτυακά κανάλια Cyprus Fashion TV και AAS TV .

Από το 2013 υποστήριξε ενεργά την πορεία του ΕΛΑΜ μέσα από την Προεδρική Υποψηφιότητα που είχε η παράταξη. Από το 2017 έως και σήμερα εργάζεται ως Κοινοβουλευτική Συνεργάτης του Ε.ΛΑ.Μ. Παρακολουθεί τις κοινοβουλευτικές επιτροπές Εργασίας, Οικονομικών και Υγείας.

Έχει αποκτήσει όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά που αφορούν Εκφώνηση και Ομιλία, LCCI Accounting, Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, ενώ σήμερα σπουδάζει Digital Marketing.

Είναι παντρεμένη από το 2016 με τον Μουσικό Παραγωγό Δημήτρη Οικονόμου.

Πελεκάνος Μάριος

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Ο Μάριος Πελεκάνος γεννήθηκε στις 21 Αυγούστου του 1979 και μεγάλωσε στις γειτονιές του Αγίου Βασιλείου Στροβόλου ενώ εδώ και μερικούς μήνες είναι κάτοικος Λατσιών.

Είναι μέλος της πολύτεκνης οικογένειας του μακαριστού Παναγιώτη Πελεκάνου και της Δέσποινας Καραντώνη-Πελεκάνου οι οποίοι κατάγονται αμφότεροι από το χωριό Μένοικο της επαρχίας Λευκωσίας.

Έχει 3 αδέρφια, τον δίδυμο αδελφό Χρίστο, τον Γιώργο και τον Κύπρο. Είναι νυμφευμένος με την Αννίτα Παπουή από την Αθηαίνου. Έχει τρία παιδιά, τον Παναγιώτη, τη Μαρίλια και τον Κωνσταντίνο.

Ακαδημαϊκά / Καριέρα

Φοίτησε στην Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας (Γυμνάσιο) και αποφοίτησε από το Pascal English School (Λύκειο).

Αφού ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία το 1999, εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα για μερικούς μήνες μέχρι την πρόσληψη του στην Τράπεζα Κύπρου.

Η εργοδότηση στην Τράπεζα Κύπρου αποτελεί σταθμό στην καριέρα του αφού του έδωσε την απαραίτητη οικονομική ευχέρεια για να μπορέσει, ως άτομο που διψούσε για μάθηση, να σπουδάσει εξ ’αποστάσεως στο University of Manchester από το οποίο αποφοίτησε με πτυχίο BSc in Financial Services (BSc in Banking & Finance). Έκτοτε κατέχει τον τίτλο του Associate of the London Institute of Banking and Finance.

Κατέχει επίσης τον τίτλο του Certified Professional Manager από το Institute of Certified Professional Managers των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το 2007, μετά από πρόταση που είχε δεχτεί, μεταπήδησε στην Τράπεζα Πειραιώς. Το 2012 μετά από απόφαση του Ομίλου Πειραιώς ανάλαβε θέση ως ανώτατο στέλεχος της θυγατρικής Τράπεζας του στα Τίρανα. Τα 3 χρόνια που έζησε στην Αλβανία γίνονται για τον ίδιο σημείο αναφοράς, αφού εκεί καταξιώθηκε ως τραπεζικό στέλεχος.

Το 2015 επιλέγει να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του και να επαναπατριστεί. Αφήνει πίσω του τον τραπεζικό τομέα και δημιουργεί τη δική του επιχείρηση της οποίας ηγείται και σήμερα, ως Σύμβουλος Αφερεγγυότητας/Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος.

Το 2017 αναλαμβάνει θέση ως διευθυντικό στέλεχος σε επενδυτικά ταμεία με έδρα την Κύπρο.

Πολιτική Πορεία

- Εξελέγει και διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Στροβόλου με τον ΔΗΣΥ από το 2017 μέχρι το 2019.
- Το Νοέμβριο του 2017 εκλέγεται Πρόεδρος της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων του ΔΗ.ΣΥ., θέση από την οποία αποχωρεί τον Ιούλιο του 2021 με το διορισμό του στη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.
- Τον Ιανουάριο του 2019, αφήνει τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου Στροβόλου, εφόσον είχε αποδεχθεί το διορισμό του από το Υπουργικό Συμβούλιο στη θέση του Προέδρου του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης.
Μεγάλη επιτυχία της προεδρίας του, μεταξύ άλλων, θεωρείται η δρομολόγηση του ανοίγματος της αγοράς του προσιτού ενοικίου.
Συμμετείχε επίσης ως εκπρόσωπος του ΚΟΑΓ στον οργανισμό Housing Europe.
- Τον Ιούλιο του 2021 διορίζεται από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, πόστο το οποίο διατηρεί μέχρι και τη λήξη της θητείας της Κυβέρνησης.
- Τον Μάιο του 2023 εκλέγεται στη θέση του Αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ. Παραιτήθηκε από τη θέση του στις 12 Φεβρουαρίου 2024.
- Στις 22/03/2024 εγγράφεται ως μέλος του ΕΛΑΜ.

Επαγγελματικές και άλλες ιδιότητες

- Αδειοδοτημένος Σύμβουλος Αφερεγγυότητας
- Αδειοδοτημένος Λειτουργός Συμμόρφωσης (AML – Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς)
- Πιστοποιημένο Πρόσωπο (Advanced – Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς)
- Εγκεκριμένος Διαμεσολαβητής (Υπουργείο Δικαιοσύνης, Χρηματοοικονομικός Επίτροπος, ΚΕΒΕ)
- Associate of The London Institute of Banking & Finance
- Certified Professional Manager – Institute of Certified Professional Managers U.S.A.
- Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της MDP Finance Connect Ltd

Χατζηγεωργίου Λίνος Ιωάννης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Ο Λίνος Ιωάννης Χατζηγεωργίου γεννήθηκε στις 14 Μαΐου 1997 στο Παραλίμνι ενώ κατάγεται από την κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Εισήχθη το 2016 στη Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου από την οποία αποφοίτησε επιτυχώς το 2020 ως Δικηγόρος με διατριβή στη «Νομική Ιστορία του Κυπριακού Προβλήματος». Διαθέτει Μεταπτυχιακές Σπουδές εξειδίκευσης στο «Εμπορικό Δίκαιο» με διατριβή «Τα προβλήματα του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος – Χρυσά Διαβατήρια» του Πανεπιστημίου του Σάντερλαντ.

Ανήκει στις τάξεις του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου από τα εφηβικά του χρόνια. Διετέλεσε πρόεδρος του Μετώπου Νεολαίας του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου. Στο παρόν εργάζεται ως μάχιμος δικηγόρος.

Ομιλεί την Αγγλική.

Είναι ενεργός εθελοντής σε αγώνες στήριξης ευπαθών ομάδων, σε συσσίτια δυσπραγούντων συμπολιτών μας καθώς και σε δράσεις ενάντια στην οικολογική καταστροφή.

Ασχολείται ερασιτεχνικά με το κυνήγι, το ψάρεμα και τον αθλητισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση