ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:01
 

Ελπίδα ότι θα καθοριστεί η Πενταμερής του Δεκεμβρίου εξέφρασε ο Άντρος Κυπριανού

«Οι όροι αναφοράς «θα πρέπει να βασίζονται - όπως όλοι λέμε - στο πλαίσιο του ΓΓ του ΟΗΕ»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την ελπίδα όπως μετά τις 25 Νοεμβρίου καθοριστεί η Άτυπη Διάσκεψη η οποία θα αποφασίσει την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατό, εξέφρασε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού. Ερωτηθείς σχετικά με την κάθοδο της Λουτ στην Κύπρο, ο κ. Κυπριανού ευχήθηκε οι δύο ηγέτες να συνεργαστούν μαζί της στη βάση όλων εκείνων που έχουν συμφωνηθεί διαχρονικά «έτσι ώστε να μπορέσουμε να ελπίζουμε ότι στη συνάντηση της 25ης Νοεμβρίου θα τεθεί η βάση για να συμφωνηθούν οι όροι αναφοράς».

Ερωτηθείς σχετικά με την κάθοδο της Λουτ στην Κύπρο, ο κ. Κυπριανού ευχήθηκε οι δύο ηγέτες να συνεργαστούν μαζί της στη βάση όλων εκείνων που έχουν συμφωνηθεί διαχρονικά «έτσι ώστε να μπορέσουμε να ελπίζουμε ότι στη συνάντηση της 25ης Νοεμβρίου θα τεθεί η βάση για να συμφωνηθούν οι όροι αναφοράς».

Ανέφερε ότι οι όροι αναφοράς «θα πρέπει να βασίζονται - όπως όλοι λέμε - στο πλαίσιο του ΓΓ του ΟΗΕ, στις συγκλίσεις που έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα, καθώς επίσης και στη Συμφωνία του Φεβρουαρίου του 2014».

«Η ελπίδα μας είναι μετά από τις 25 Νοεμβρίου να καθοριστεί η Άτυπη Διάσκεψη η οποία θα αποφασίσει την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατό», είπε.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «η άποψη μας είναι ότι είναι πολύ εύκολο να συμφωνήσουμε φτάνει να δούμε τι περιλαμβάνει το πλαίσιο του ΓΓ (του ΟΗΕ) και να μην ζητούμε πράγματα τα οποία είναι εκτός. Και αυτό το λέμε και για τον κ. Ακιντζί και για τον κ. Αναστασιάδη».

«Εάν λειτουργήσουμε στο πλαίσιο που έχουμε διαγράψει πιο πάνω θεωρώ ότι είναι εύκολο να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις να υπάρξει θετική κατάληξη στη συνάντηση της 25ης Νοεμβρίου», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει τις χαμηλές προσδοκίες που εκφράζονται ενόψει της Τριμερούς, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «εμάς μας λυπεί αυτό το γεγονός γιατί από την πρώτη στιγμή, η Τουρκία από τη μια πλευρά - πρέπει να το πούμε αυτό το πράγμα - και από την άλλη και η δική μας η πλευρά, καλλιεργεί την ιδέα ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν οι οποιεσδήποτε εξελίξεις».

«Ακόμα και έτσι να είναι τα πράγματα, εμείς θεωρούμε ότι η δική μας πλευρά, η οποία καίγεται για λύση στο Κυπριακό στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, αυτό λέμε, θα έπρεπε να καταβάλει κάθε προσπάθεια είτε να υπάρξουν θετικές εξελίξεις είτε να αποκαλυφθεί η τουρκική αδιαλλαξία», ανέφερε.

«Εμείς θα αναμένουμε λοιπόν το αποτέλεσμα της 25ης Νοεμβρίου για να εξαγάγουμε τα δικά μας συμπεράσματα», κατέληξε.
Ο κ. Κυπριανού προέβη σε δηλώσεις στο περιθώριο της Επιστημονικής Ημερίδας με τίτλο: «1919-2019: Εκατό χρόνια από τη γέννηση του Χρίστου Κουρτελλάρη - Η συμβολή του στην κοινωνία και στους αγώνες του Κυπριακού λαού και όχι μόνο», στη Λευκωσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Ένας αγέλαστος και μοχθηρός άνθρωπος δεν είναι δυνατό να είναι και λογικός!!! »
ΑΚΑ  |  10:59

Στο πηδάλιο του ΑΚΕΛ τουλάχιστον μέχρι τις βουλευτικές ο Άντρος

«Από πότε ενδιαφέρεσε για το καλό του ΑΚΕΛ κε ....ΑΚΑ? Μέχρι τώρα μόνο για τον Αβέρωφ ενδιαφερόσουν. ...»
Χριστοσ Α.  |  10:30

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X