ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:17
 

Ένα βήμα πριν τον επίσημο προεκλογικό ο Νικόλας

Αναμένει την επικύρωση της Αλληλεγγύης και ξεκινά να στήνει επιτελείο

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Ένα βήμα πριν να χρηστεί και επίσημα ο υποψήφιος του ενδιάμεσου χώρου βρίσκεται ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος. Μετά και από την επικύρωση της υποψηφιότητάς του από την Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ και το παγκύπριο συνέδριο της ΕΔΕΚ, απομένει και η επίσημη επικύρωσή του από την Αλληλεγγύη, την προσεχή Πέμπτη.

Ήδη σήμερα, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ θα δεχτεί στα γραφεία του κόμματός του τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο, όπου και θα συζητηθεί το πολιτικό πλαίσιο για την υποψηφιότητα του κ. Παπαδόπουλου και θα παραδοθεί η απόφαση του 13ου συνεδρίου της ΕΔΕΚ. Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως, πως κατά το παγκύπριο συνέδριο της ΕΔΕΚ εκφράστηκε η άποψη πως το προεκλογικό πρόγραμμα συνεργασίας θα πρέπει να «εμβολιαστεί με σοσιαλιστικές θέσεις» στα κοινωνικοοικονομικά ζητήματα. Το κατά πόσο θα τεθεί ένα τέτοιο θέμα και επισήμως, είναι ένα ζήτημα ανοικτό.

Θέμα ΔΔΟ

Το πιο σημαντικό ζήτημα ωστόσο παραμένει το κατά πόσο στο πολιτικό πλαίσιο συνεργασίας, θα τεθεί ζήτημα Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, ή αν αυτό θα αποσιωπηθεί ευσχήμως. Άλλωστε, στην απόφαση του 13ου συνεδρίου της ΕΔΕΚ, τίθεται εκ νέου το ζήτημα της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, η οποία χαρακτηρίζεται ως λύση ρατσιστική. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με κομματικές πηγές, δεν τέθηκε πάντως ζήτημα μεταξύ των δύο μερών είτε για αποκήρυξη είτε για αναφορά σε διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία ούτως ώστε να μην δυσκολέψει την όλη διαδικασία συνεργασίας.

Επικεφαλής ο Χρύσης

Με την επικύρωση της υποψηφιότητας Νικόλα Παπαδόπουλου, αρχίζει επίσημα η προεκλογική εκστρατεία του ΔΗΚΟΪκού προέδρου. Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις μεταξύ των κομμάτων για το στήσιμο των επιτελείων, στα οποία θα συμμετέχουν στελέχη όλων των συνεργαζόμενων κομμάτων. Αν και ακόμα δεν έχει επισημοποιηθεί τίποτα, δεδομένη θεωρείται η έντονη παρουσία του στενού πολιτικού περιβάλλοντος του Νικόλα Παπαδόπουλου στην προεκλογική, όπως οι Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, Άθως Αντωνιάδης, Γιώργος Σολωμού Γιώργος Γεωργίου. Επικεφαλής της καμπάνιας, αναμένεται να είναι ο στενός συνεργάτης του κ. Παπαδόπουλου Χρύσης Παντελίδης .

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Δρόμος μετ’ εμποδίων για τον τουρισμό

«Τα παιδία παίζει, οι ηλίθιοι πληρώνουν φόρους και οι ατσίδες πωλούν και αγοράζουν τα πάντα και τους ...»
Ai Em  |  09:37

Ο Ερντογάν απειλεί τις ΗΠΑ με εισβολή στη Συρία

«Ρε μ......κα Τραμπ, σε λίγο θα σου ζητήσει να κάνεις επίκυψη και επειδή αντιλήφθηκε ότι είσαι επιρρεπής..... ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Εισήλθε σε οικία 34χρονης, της επιτέθηκε άσμενα και την έκλεψε

«Nα σταλεί στην χώρα προέλευσης. Αν θέλουμε να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Και ας μην πουν κάποιοι ...»
ΑΚΑ  |  09:18

Στις 14 Οκτωβρίου η εκδίκαση των εφέσεων για τις αποκοπές δημοσίων

«Eίναι γνωστό ότι τα οικονομικά προβλήματα της Κύπρου δημιουργήθηκαν από τις απαιτήσεις της ΠΑΣΥΔΥ και ...»
ΑΚΑ  |  09:16

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X