ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ένας χρόνος διακυβέρνησης: Απόψε η διακαναλική διάσκεψη Χριστοδουλίδη

Σε απολογισμό του έργου του θα προβεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Όλες οι πληροφορίες

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τον πρώτο του απολογισμό, σε διακαναλικό επίπεδο, θα πραγματοποιήσει απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με αφορμή τη συμπλήρωση, την περασμένη Παρασκευή, ενός χρόνου διακυβέρνησης. Ο Πρόεδρος αναμένεται να παρουσιάσει το έργο που υλοποίησε από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του μέχρι σήμερα, στον τομέα του Κυπριακού, της Οικονομίας και της Εσωτερικής Διακυβέρνησης.

Η διαδικασία

Η διακαναλική διάσκεψη Τύπου θα μεταδίδεται ζωντανά από ΡΙΚ, ANT1, OMEGA, ΣΙΓΜΑ και ALPHA, αλλά και μέσα από την ιστοσελίδα της Κυβέρνησης στο Facebook. Θα ξεκινήσει στις 20:30 το βράδυ με τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, διάρκειας 15 λεπτών. Στη συνέχεια, ο κ. Χριστοδουλίδης θα βρεθεί απέναντι από τους διευθυντές ειδήσεων των τεσσάρων ιδιωτικών καναλιών και τον συντάκτη του ΡΙΚ, οι οποίοι θα του απευθύνουν ερωτήσεις. Η διάσκεψη αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις 22:00.

Παίρνουν σειρά οι Υπουργοί

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα προβούν σε απολογισμό και οι Υπουργοί της Κυβέρνησης, μέσω δημοσιογραφικής διάσκεψης Τύπου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο απολογισμός του Προέδρου πραγματοποιείται σε μια χρονική περίοδο όπου η εικόνα και η δημοτικότητά του παρουσιάζουν φθορά. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της έντυπης «Κ», το ερώτημα πλέον είναι αν μπορεί και τι μπορεί να κάνει για να ανατρέψει την κακή πορεία. Πέραν των επικοινωνιακών χειρισμών, τρία μεγάλα ζητήματα θα κρίνουν και την πορεία της κυβέρνησης αλλά και την πορεία της χώρας: η συνοχή στο κυβερνών σχήμα, το Κυπριακό, η οικονομία και ενέργεια.

Καταγγέλλει απουσία των περισσότερων ΜΜΕ η ΕΣΚ

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών, Γιώργος Φράγκος, κατήγγειλε την ενέργεια του Προέδρου να αποκλείσει από την συνέντευξη Τύπου τα έντυπα, διαδικτυακά και ραδιοφωνικά μέσα ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ», ο κ. Φράγκος έγραψε «ο ΠτΔ μπορεί να διοργανώσει όσες διακαναλικές συνεντεύξεις Τύπου επιθυμεί όποτε το κρίνει αναγκαίο. Ωστόσο, θεωρούμε ότι από τον πρώτο ετήσιο απολογισμό του έργου της διακυβέρνησής του δεν θα έπρεπε να απουσιάζει ο έντυπος, ο διαδικτυακός και ο ραδιοφωνικός Τύπος».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση