ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ενδεχόμενη συμμετοχή Ιράκ στην τριμερή Κύπρου, Ελλάδας, Ιορδανίας

Στη συνάντηση, προστίθεται, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επεσήμανε το ενδιαφέρον της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στο Ιράκ

ΚΥΠΕ

H προοπτική για συμμετοχή του Ιράκ στον τριμερή μηχανισμό συνεργασίας μεταξύ Κύπρου-Ελλάδας-Ιορδανίας, με τη συμμετοχή και της Αιγύπτου, ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με τον Πρόεδρο του Ιράκ, Μπαρχάμ Σαλίχ, στο περιθώριο των εργασιών της 76ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, κατά τη συνάντηση, οι δυο ηγέτες συζήτησαν τις περιφερειακές εξελίξεις, την παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό, τις διμερείς σχέσεις, τις σχέσεις ΕΕ-Ιράκ, καθώς και την προοπτική για συμμετοχή του Ιράκ στον τριμερή μηχανισμό συνεργασίας μεταξύ Κύπρου – Ελλάδας – Ιορδανίας, με τη συμμετοχή και της Αιγύπτου (3 συν 2), ύστερα και από πρόταση της Ιορδανίας, και η ενδεχόμενη φιλοξενία μιας τέτοιας Συνάντησης στην Κύπρο.
 
Στη συνάντηση, προστίθεται, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επεσήμανε το ενδιαφέρον της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στο Ιράκ, κάτι που έχει αντίκτυπο στις γειτνιάζουσες χώρες και στην ευρύτερη περιοχή.
 
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε, επίσης, στις τουρκικές προκλήσεις έναντι της Κύπρου, καθώς και στην εργαλειοποίηση του Μεταναστευτικού από πλευράς της Τουρκίας» σημειώνεται. 
 
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ιράκ, μεταξύ άλλων, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τρέχουσα κατάσταση στο Ιράκ και για τις επερχόμενες εκλογές στη χώρα, αναφέρει η ανακοίνωση.
 
Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη, Πρέσβης Ανδρέας Χατζηχρυσάνθου, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Κούλα Σοφιανού και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση