ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση «ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ 2021»

Εργαζόμαστε για τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας μας, ανέφερε ο Υπουργός Άμυνας

ΚΥΠΕ

Ως κυβέρνηση, με πρωτεργάτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εργαζόμαστε για τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας μας, έτσι ώστε να παραδώσουμε στη νέα γενιά μια χώρα απαλλαγμένη από στρατούς κατοχής και διαχωριστικές γραμμές, τόνισε ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, ο οποίος παρακολούθησε την τελική φάση της άσκησης «ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ -2021».

Σε χαιρετισμό του μετά το πέρας της ενέργειας της ΧΧΤΘΤ, στα πλαίσια της άσκησης, ο κ. Πετρίδης, αφού συνεχάρη όλους όσοι συμμετείχαν με οιονδήποτε τρόπο στην άσκηση, ο κ. Πετρίδη είπε ότι «η πατρίδα μας διέρχεται αναμφίβολα κρίσιμες στιγμές» και πρόσθεσε ότι «βρισκόμαστε σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα από τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και το επικίνδυνο κλίμα που δημιουργούν οι επιθετικές δηλώσεις και η όλη συμπεριφορά της, τόσο εναντίον της Κύπρου όσο και εναντίον της Ελλάδας».«Ως Υπουργείο Άμυνας έχουμε επίγνωση της δικής μας ευθύνης απέναντί σας και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια τόσο για τη μέριμνα του προσωπικού όσο και για τη διατήρηση και αναβάθμιση των δυνατοτήτων της Εθνικής Φρουράς», υπογράμμισε.

Ο ΥΠΑΜ είπε ότι «ασκήσεις σαν και αυτές αποδεικνύουν το αξιόμαχο και καταδεικνύουν το επίπεδο της εκπαίδευσης και του ηθικού της Δύναμης» και τόνισε πως η ενέργεια που παρακολούθησε «αποτελεί το επιστέγασμα μιας συνεχούς και κοπιαστικής προσπάθειας, η οποία αποτελεί μονόδρομο για να διατηρηθεί η ύψιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα».

Αναφερόμενος ειδικά στους μαυροσκούφηδες, ο κ. Πετρίδης είπε ότι «όλοι γνωρίζουμε ότι το καλύτερο οπλικό σύστημα είναι αυτό που υπηρετείται από το καλύτερο πλήρωμα».«Με αυτό που μας παρουσιάσατε σήμερα, νοιώθω ότι για ακόμα μια φορά επιβεβαιώσατε την αποτρεπτική ικανότητα της Εθνικής Φρουράς και τη δυνατότητα να προασπίσετε την πατρίδα από κάθε εξωτερική επιβουλή», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Πετρίδης συνεχάρη τον Διοικητή της Ταξιαρχίας και τους Διοικητές των Μονάδων της και τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη συνέχεια της άσκησης και γενικά στο έργο τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση