ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ενώπιον του Υπουργικού οι έλεγχοι για τα «χρυσά» διαβατήρια

Ο Χάρης Γεωργιάδης αναγνώρισε ότι έγιναν λάθη, χαρακτηρίζοντάς τα «μεμονωμένα, αλλά όχι ασήμαντα»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το θέμα της παραχώρησης της κυπριακής υπηκοότητας σε επενδυτές, με ενδεχόμενες ανακλήσεις υπηκοοτήτων υπό το φως των πρόσφατων δημοσιευμάτων, τίθεται στη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου θα τεθούν και οι σχετικοί έλεγχοι που έγιναν και γίνονται για περιπτώσεις πολιτογραφήσεων πριν από το 2018 όταν εφαρμόστηκαν πιο ενισχυμένοι έλεγχοι. Χθες το θέμα συζητήθηκε σε συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών.

O Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν απέκλεισε τη Δευτέρα οι υπηκοότητες, για τις οποίες υπήρξαν πρόσφατα δημοσιεύματα, να ανακληθούν δεδομένου διεξαχθεί η δέουσα έρευνα για να αιτιολογείται και με βάση τον Νόμο της Κυπριακής Δημοκρατίας η αφαίρεση της υπηκοότητα. Σημείωσε δε πως το ενδεχόμενο αφαίρεσης υπηκοοτήτων , δεν αφορά μόνο αυτές τις περιπτώσεις, αλλά ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλες και μίλησε για δέκα με δεκαπέντε περιπτώσεις.

Και ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου του Economist αναγνώρισε ότι έγιναν λάθη στην παραχώρηση υπηκοοτήτων, σημειώνοντας ότι αυτά «ήταν μεμονωμένα αλλά όχι ασήμαντα».

Εξάλλου, ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης είχε δηλώσει στο ΚΥΠΕ πως το Υπουργείο προχωρεί μέσω τριών εξειδικευμένων οίκων στον συμπληρωματικό έλεγχο των υπηκοοτήτων που είχαν δοθεί πριν την εφαρμογή των ενισχυμένων ελέγχων το 2018.

Οι τρεις διεθνείς εταιρείες που έχουν επιλεγεί, ανέφερε, είναι οι Sterling Diligence, Kroll και S-RM Intelligence and Risk Consulting, οι οποίες από τον Δεκέμβριο και εντεύθεν θα διεξάγουν ενισχυμένους ελέγχους δέουσας επιμέλειας για όλους τους αιτούντες και όλες τις αιτούσες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση