ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επ. Δεοντολογίας: Η μέγιστη ποινή που μπορεί να επιβληθεί στον Θεμιστοκλέους

Στην προκειμένη περίπτωση ενδεχομένως να υπάρχει διάπραξη ποινικών αδικημάτων, ανέφερε ο Α. Δαμιανού

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για το χυδαίο σχόλιο του ανεξάρτητου Βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους προς την Βουλεύτρια του Κινήματος Οικολόγων Αλεξάνδρα Ατταλίδου, και την μέγιστη ποινή που μπορεί να του επιβληθεί μετά την καταγγελία στην Επιτροπή Δεοντολογίας, μίλησε στο κρατικό ραδιόφωνο το μέλος της Επιτροπής, Νομικός και Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού.Όπως ανέφερε, «οι ποινές που καταγράφονται δεν είναι αρκετές ή αντίστοιχες της εμβέλειας των ενεργειών που σήμερα συζητούμε. Είναι προφανές ότι στην προκειμένη περίπτωση ενδεχομένως να υπάρχει διάπραξη ποινικών αδικημάτων διότι αντιλαμβάνομαι ότι πλέον το θέμα έχει οδηγηθεί για ποινική έρευνα και ενδεχομένως να οδηγεί σε ενέργειες που εμπίπτουν στην ποινική δικαιοσύνη».

Ερωτηθείς μέχρι που μπορεί να φθάσει η τιμωρία του Βουλευτή στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ο κ. Δαμιανού ξεκαθάρισε ότι η Βουλή δεν μπορεί να αποβάλει μέλος της που έχει εκλέγει από τους πολίτες. Υπάρχει, εξήγησε, προφορική και γραπτή επίπληξη, υπάρχει μομφή για αντιδεοντολογική και ανάρμοστη συμπεριφορά και η μέγιστη ποινή που μπορεί να επιβληθεί είναι η γραπτή απολογία η οποία να διαβαστεί από το Βήμα της Βουλής και να υπάρξει επανόρθωση για προσβλητικές αναφορές. «Αυτό είναι το name and shame και μέχρι εκεί μπορεί να φτάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας. Όλα τα υπόλοιπα είναι ζητήματα που δεν αφορούν μόνο το Κοινοβούλιο και ενδεχομένως να αφορούν συνολικά την εφαρμογή των νομοθεσιών», πρόσθεσε.

Σε σχέση με την επιστολή του Βουλευτή του ΔΗΣΥ και Προέδρου της Επιτροπής Θεσμών, Δημήτρη Δημητρίου, με την οποία ζητά την απομάκρυνση του κ. Θεμιστοκλέους από την Επιτροπή Θεσμών, ο κ. Δαμιανού σημείωσε πως κάτι τέτοιο δεν προνοείται από τον κανονισμό. Τόνισε ωστόσο ότι το Κοινοβούλιο αυτή τη φορά πρέπει να λειτουργήσει μονολιθικά, αποφασιστικά και συλλογικά γιατί «στο πρόσφατο παρελθόν επιδείχθηκε ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές και ίσως να υπήρξαν και πολιτικές πλάτες για να κάνει αυτά τα πράγματα ο εν λόγω κύριος».

Το χρονικό

Η καταγγελία της κ. Ατταλίδου στην Ειδική Επιτροπή Δεοντολογίας έγινε μετά το σχόλιο του Ανδρέα Θεμιστοκλέους προς το πρόσωπό της στο Facebook ότι «μάλλον οι τρεις μαύροι δεν έφτασαν ποτέ!».Το σχόλιό του ήταν απάντηση στην ανάρτηση της κ. Ατταλίδου στο Twitter, μετά το «πράσινο» της Βουλής στην πρόταση νόμου για ποινικοποίηση των «θεραπειών» μεταστροφής, ότι «τα καταφέραμε! Ένα ακόμη λιθαράκι στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον τόπο μας. Τέρμα στα βασανιστήρια κατά των ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Τέρμα πια στη ρητορική μίσους στη μισαλλοδοξία και την στοχοποίηση. Τόσους αιώνες καταπίεσης και βασανιστηρίων τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας άντεξαν… ας αντέξουν και οι υπόλοιποι μερικές δεκάδες χρόνια τον αγώνα κατοχύρωσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ!».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Βουλή  |  ΔΗΣΥ  |  ΑΚΕΛ  |  ΔΗΚΟ  |  ΕΔΕΚ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση