ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επ. Ελέγχου: Θέμα ανάκτησης μισθών Γιαννάκη από Οργανισμό Νεολαίας

Υπέρ της εγγραφής και συζήτησης του θέματος τάχθηκαν το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ, η ΕΔΕΚ και το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

ΚΥΠΕ

Στην ατζέντα της κοινοβουλευτικής επιτροπής Ελέγχου εγγράφηκε και επίσημα το θέμα των ενεργειών του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου για διεκδίκηση αποζημιώσεων από τον τέως Επίτροπο Εθελοντισμού, Γιαννάκη Γιαννάκη, ο οποίος φέρεται να πέτυχε τον διορισμό του με πλαστά πιστοποιητικά.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η Βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου, η οποία ενέγραψε το θέμα, υπέρ της εγγραφής και συζήτησης του θέματος τάχθηκαν το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ, η ΕΔΕΚ και το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Στην επιστολή της προς τον Πρόεδρο της επιτροπής Ζαχαρία Κουλία, η κ. Χαραλαμπίδου, αναφέρει ότι η παραπομπή του κ. Γιανάκη στο Δικαστήριο, μετά τις καταγγελίες της Ελεγκτικής Υπηρεσίας ότι ενδεχομένως ο ίδιος να είχε πλαστογραφήσει το πτυχίο Πανεπιστημίου και το απολυτήριο Λυκείου του «δεν είναι αρκετό». Αναφέρεται στις επισημάνσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας ότι «ο Οργανισμός Νεολαίας, που είναι ο εργοδότης του τέως Επιτρόπου Εθελοντισμού, οφείλει να στραφεί εναντίον του με αστικές αγωγές και να απαιτήσει την επιστροφή όλων των χρημάτων που έλαβε το πρόσωπο αυτό, ισχυριζόμενο ότι ήταν πολιτικός μηχανικός, ενώ δεν ήταν».

Σε δηλώσεις της στη Βουλή, η κ. Χααραλαμπίδου αναφέρθηκε και στην επιλογή του Γενικού Εισαγγελέα όπως η όλη υπόθεση δικαστεί από Επαρχιακό Δικαστήριο και όχι από Κακουργιοδικείο.

«Αυτό είναι θέμα του Γενικού Εισαγγελέα, έχει το ανέλεγκτο, εμείς θα προσπαθήσουμε μέσω του Οργανισμού Νεολαίας να δούμε αν μπορεί να κινηθεί σε θέματα αστικών, αν θέλετε, αγωγών για να ανακτήσει τα χρήματα που το δόθησαν και δεν θα έπρεπε να του είχαν δοθεί ποτέ, ούτε θα έπρεπε να είναι σε θέση να υπηρετεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Βουλή  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση