ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ένταση στην Επ. Παιδείας: «Δασκάλες διδάσκουν γυμναστική με τακούνια»

Καταγγέλλει το γεγονός στην Υπουργό Παιδείας, η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ένταση σημειώθηκε στην συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας όπου συζητήθηκε ο σχολικός αθλητισμός και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες.

Κατά την τοποθέτησή του ο Σπύρος Αντωνέλλος, Πρώτος Λειτουργός Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, είπε ότι επισκέφθηκε πολλά δημοτικά σχολεία το τελευταίο διάστημα και είδε «δασκάλες να διδάσκουν γυμναστική με τακούνια», επισημαίνοντας ότι δεν γίνεται «όσοι διδάσκουν ελληνικά, θρησκευτικά κ.ο.κ. να διδάσκουν και το μάθημα της φυσικής αγωγής».

Η αναφορά για «δασκάλες με τακούνια» ανέβασε τους τόνους στην αίθουσα της Βουλής, με την Πρόεδρο της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου και τον Γενικό Γραμματέα, Χάρη Χαραλάμπους, να διακόπτουν τον κ. Αντωνέλλο και να χαρακτηρίζουν απαράδεκτα, προσβλητικά και σεξιστικά τα όσα ανέφερε.

Παρέμβαση έκανε και ο Γιώργος Γιαλλουρίδης, Πρώτος Λειτουργός Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, χαρακτηρίζοντας «φανταστικές» τις αναφορές του κ. Αντωνέλλου.

Σημειώνεται ότι η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ θα καταγγείλει τα όσα αναφέρθηκαν από πλευράς του κ. Αντωνέλλου στην Υπουργό Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, αλλά και τα όσα δήλωσε η Επιθεωρήτρια Μέσης Εκπαίδευσης, αφού, σύμφωνα με την ίδια, αντί να παρουσιάσουν τις θέσεις του Υπουργείου, παρουσίασαν τις δικές τους απόψεις.

Η απάντηση του Υπουργείου

Ανακοίνωση με την οποία απαντά στα όσα ειπώθηκαν ενώπιον της Επιτροπής εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας, τονίζοντας ότι αυτά δεν εκφράζουν την επίσημη θέση του Υπουργείου. Όπως σημειώνεται, «αναφορικά με απόψεις εκπροσώπων της Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας που εκφράστηκαν στη σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, όπου συζητείτο το θέμα «Ο Σχολικός Αθλητισμός και τα Προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Σχολικές Μονάδες», τονίζεται ότι αυτές δεν εκφράζουν την επίσημη θέση του Υπουργείου, αλλά αποτελούν προσωπικές απόψεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση