ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επ. Παιδείας: Να αφήσουμε απερίσπαστα τα παιδιά να ολοκληρώσουν τις εξετάσεις

«Είναι μεγάλη η απογοήτευση και η οργή για όλους μας, όσοι ασχολούμαστε με τον τομέα της εκπαίδευσης και της παιδείας»

ΚΥΠΕ

Θα πρέπει «να αφήσουμε απερίσπαστα τα παιδιά να ολοκληρώσουν τις εξετάσεις τετραμήνων», είπε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, Παύλος Μυλωνάς, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς για το θέμα που προέκυψε τη Δευτέρα με τη διαρροή των θεμάτων του εξεταστικού δοκιμίου των Νέων Ελληνικών, στα πλαίσια των εξετάσεων τετραμήνων.

Όπως ανέφερε ο κ. Μυλωνάς, «είναι μεγάλη η απογοήτευση και η οργή για όλους μας, όσοι ασχολούμαστε με τον τομέα της εκπαίδευσης και της παιδείας».

Υπάρχει, συνέχισε, ένα ζήτημα πλέον αξιοπιστίας, έλλειψης προνοητικότητας «και θα πρέπει να το δούμε μαζί με το Υπουργείο Παιδείας».

Σημείωσε ότι σαφέστατα η πολιτεία πρέπει να δει το θέμα των εξετάσεων γενικότερα και πρόσθεσε ότι ήταν μια αφορμή για να φανεί η «γύμνια» του συστήματος σε κάποιες περιπτώσεις.

«Θα πρέπει να αφήσουμε απερίσπαστα τα παιδιά να ολοκληρώσουν τις εξετάσεις τετραμήνων. Θα δούμε το θέμα. Υπάρχει μια σκέψη για σύγκληση συνεδρίας της Επιτροπής Παιδείας», είπε.

Προτιμώ, πρόσθεσε, «προς το παρόν να κρατήσουμε χαμηλούς -εμείς τουλάχιστον ως Επιτροπή Παιδείας- τους τόνους όχι όσον αφορά το πρόβλημα αλλά όσον αφορά το κλίμα διότι είμαστε σε προεκλογική περίοδο και ότι πούμε και ότι κάνουμε δυστυχώς μπορεί να παρεξηγηθεί ως προεκλογικό. Οπόταν έχω μια έννοια για αυτό, θα πρέπει να το πω».

 Ο κ. Μυλωνάς ανέφερε, παράλληλα, ότι έγινε δέκτης κάποιων καταγγελιών τις προηγούμενες μέρες για την πιθανότητα του διάτρητου των εξετάσεων.

«Δεν υπήρχε δυνατότητα να παρέμβω και θα το διευκρινίσω αυτό διότι την παραμονή δεν μπορείς να παρέμβεις διότι θα τερματίσεις μια διαδικασία που είναι επικίνδυνη. Έγιναν όμως συστάσεις», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής είπε ότι διερευνάται η υπόθεση και σημείωσε ότι «θα πρέπει να μάθουμε να μην είμαστε της υπερβολής ως λαός». «Να περιμένουμε την ολοκλήρωση της έρευνας και σαφέστατα να προχωρήσουμε σε αλλαγές, συνδράμοντας τις προσπάθειες του Υπουργείου για βελτίωση της κατάστασης», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση