ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επαφές ΑΚΕΛ στην Κίνα

Συζητήθηκαν οι προοπτικές ενίσχυσης των σχέσεων Κύπρου-ΛΔ Κίνας

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Συναντήσεις με αξιωματούχους του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας είχε το μέλος του ΠΓ του ΑΚΕΛ, Νίκος Ιωάννου κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη ΛΔ Κίνας.

Συγκεκριμένα, ο Ν. Ιωάννου συναντήθηκε στην έδρα του ΚΚΚ με τον Βοηθό Υπουργό για Διεθνή Ζητήματα κ. Zhou Rui και σειρά άλλων αξιωματούχων, με τους οποίους συζήτησε την ανοδική πορεία της ΛΔ Κίνας τόσο σε επίπεδο οικονομικής ανάπτυξης όσο και στην κοινωνική ευημερία του λαού. Ο Zhou Rui αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Κινέζου Προέδρου, Xi Jinping για τη επίλυση του Ουκρανικού επισημαίνοντας ότι αυτό θα αποβεί προς όφελος τόσο του λαού της Ουκρανίας αλλά και των λαών της Ευρώπης. Τόνισε επίσης, ότι η ΛΔ Κίνας υποστηρίζει τη λύση των διεθνών διενέξεων όπως και του Κυπριακού στη βάση των αρχών του διεθνούς δικαίου και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο Νίκος Ιωάννου ευχαρίστησε από μέρους του ΑΚΕΛ το ΚΚ Κίνας για τη μέχρι σήμερα στήριξη που προσφέρει στην Κύπρο και στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού ως μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, κάτι που εκτιμάται από τον κυπριακό λαό. Αναφέρθηκε επίσης στις πολύχρονες σχέσεις φιλίας ΚΚΚ-ΑΚΕΛ.Στη συνάντηση συζητήθηκαν και ζητήματα που αφορούν στις οικονομικές σχέσεις Κύπρου-Κίνας στο τομέα του εμπορίου αλλά και στην ανάγκη επέκτασης της συνεργασίας των δύο χωρών στο τομέα της πράσινης ενέργειας στον οποίο η Κίνα καταγράφει πολύ σημαντικές επιδόσεις. Στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα του ανοίγματος απευθείας αεροπορικής πτήσης Κύπρου-Κίνας κάτι που θα προδώσει τεράστιες προοπτικές στο τομέα του τουρισμού αλλά και του εμπορίου. Η ΛΔ της Κίνας στηρίζει μια τέτοια ενέργεια και αναμένεται να συζητηθεί από πλευράς κυπριακών αρχών για λήψη απόφασης. Όπως αναφέρθηκε, η τάση Κινέζων τουριστών είναι σήμερα προς προορισμούς σε νησιά και όχι σε μεγαλουπόλεις όπως συνηθιζόταν στο παρελθόν.

Ο Νίκος Ιωάννου, κατά τη επίσκεψη του στο Πεκίνο, είχε επίσης συνάντηση με τον Εμπορικό Ακόλουθο της πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΛΔ όπου έτυχε ενημέρωσης για τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών και τις δυνατότητες για περαιτέρω βελτίωση. Κοινή διαπίστωση είναι ότι υπάρχουν μεγάλες προοπτικές οι οποίες πρέπει να αξιοποιηθούν ακόμα περισσότερο.


ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση