ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επίσκεψη Αβέρωφ Νεοφύτου σε αγροτικές περιοχές στο Μαρώνι

«Σήμερα η συνεισφορά του αγροτικού τομέα και της κτηνοτροφίας στο ακαθάριστο εθνικό προϊόν είναι στο 4%»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σε συνέχεια της περιοδείας του στις αγροτικές περιοχές, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου επισκέφθηκε σήμερα αγροτικές μονάδες στο Μαρώνι και συνομίλησε με γεωργούς της περιοχής.

Σε δηλώσεις του ύστερα από την επίσκεψη ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως διαπίστωσε πως κάποιες μονάδες έχουν εξελιχθεί ιδιαίτερα, ανάγοντας την γεωργία σε επιστήμη.

«Για μας η γεωργία έχει μεγάλη προοπτική», είπε ο κ. Νεοφύτου, «φτάνει να μαζέψουμε τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου. Πιστεύω, συνέχισε, πως υπάρχει η πολιτική βούληση να τα στηρίξουμε».

 Σημείωσε πως με τη στήριξη του κράτους, η γεωργία μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά και στην οικονομία. «Σήμερα η συνεισφορά του αγροτικού τομέα και της κτηνοτροφίας στο ακαθάριστο εθνικό προϊόν είναι στο 4%», είπε συγκεκριμένα. «Πιστεύω ακράδαντα, συνέχισε, ότι με τη στήριξη του κράτους μπορεί να διπλασιάσουμε τη συνεισφορά του γεωργικού τομέα στο ακαθάριστο εθνικό προϊόν».

«Σήμερα συνέχισε, είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ και να δω κάποιες πρωτοβουλίες νέων γεωργών. Χάρηκα νέους ανθρώπους με διπλώματα πανεπιστημίου που αποφάσισαν σοβαρά να ασχοληθούν με τον τομέα της γεωργίας και με τη στήριξη των προγραμμάτων με κρατικά αλλά και ευρωπαϊκά κονδύλια».

«Πρέπει να περάσουμε στην επόμενη φάση, είπε. Η περίοδος του ρεσπέρη πρέπει να μετεξελιχθεί στον επαγγελματία γεωργό και κτηνοτρόφο και είναι εδώ που πρέπει να επικεντρωθούμε και έχουμε προοπτική».

Ανέφερε δε πως σήμερα επισκέφθηκε κάποιες μονάδες, οι οποίες ήταν πολύ εξελιγμένες. «Ένιωσα σαν να μπήκα σε βιομηχανική περιοχή. Με σύγχρονα μηχανήματα και μεθόδους», είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΔΗΣΥ  |  Γεωργία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X