ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επίσκεψη εργασίας στο Κάϊρο πραγματοποιεί την Τρίτη ο ΥΠΕΞ

Θα συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον ομόλογό του Sameh Shoukry και ακολούθως οι δύο Υπουργοί θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες

ΚΥΠΕ

Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, αναχωρεί την Τρίτη, 24 Μαΐου για το Κάιρο, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας. Ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρει ότι θα συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον ομόλογό του Sameh Shoukry και ακολούθως οι δύο Υπουργοί θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες, παρουσία υπηρεσιακών αντιπροσωπειών των δύο Υπουργείων Εξωτερικών.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις και η εξέταση τρόπων περαιτέρω ενίσχυσής τους σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, ο τριμερής μηχανισμός συνεργασίας με την Ελλάδα, το Κυπριακό, οι σχέσεις ΕΕ-Αιγύπτου καθώς και άλλα τρέχοντα περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Κασουλίδης θα γίνει δεχτός από τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Abdel Fattah Saeed Hussein Khalil el – Sisi, και θα συναντηθεί και με τον ΓΓ του Αραβικού Συνδέσμου, Ahmed Aboul Gheit.

Την Τρίτη το βράδυ ο Υπουργός Εξωτερικών θα παρακαθίσει σε δείπνο παρουσία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, Θεόδωρου Β’ και αξιωματούχων της Κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου της Αιγύπτου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση