ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επίσκεψη της Προέδρου της Κάτω Βουλής της Πολωνίας στην Κύπρο

Κατόπιν πρόσκλησης της Προέδρου της Βουλής Αννίτας Δημητρίου

ΚΥΠΕ

Η Πρόεδρος της Κάτω Βουλής της Πολωνίας (Sejm) Elżbieta Witek φθάνει στην Κύπρο την Τρίτη, 16 Μαΐου 2023, για την πραγματοποίηση τριήμερης επίσημης επίσκεψης, κατόπιν πρόσκλησης της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτας Δημητρίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η κ. Witek ηγείται αντιπροσωπίας, αποτελούμενης από την Αντιπρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Πολωνίας-Κύπρου στην Κάτω Βουλή της Πολωνίας Marta Kubiak και υψηλόβαθμους υπηρεσιακούς παράγοντες. Την αντιπροσωπία θα συνοδεύει η Πρέσβειρα της Πολωνίας στην Κύπρο Irena Lichnerowicz-Augustyn.

Κατά την παραμονή της στην Κύπρο, η κ. Witek θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου. Θα γίνει δεκτή από τον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου Γεώργιο και θα έχει επίσης συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Ιωάννου.

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων θα παραθέσει επίσημο γεύμα προς τιμήν της Πολωνής ομολόγου της, ενώ ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων/Ομάδας Φιλίας Κύπρου-Πολωνίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων Χάρης Γεωργιάδης θα παραθέσει γεύμα εργασίας στην παρουσία Μελών της Επιτροπής.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η Πρόεδρος της Κάτω Βουλής της Πολωνίας θα επισκεφθεί τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός στην παλιά Λευκωσία, συνοδεία της Προέδρου της Βουλής Αννίτας Δημητρίου και του Αντιδημάρχου Λευκωσίας Χρίστου Ιωσήφ. Επίσης, οι δύο Πρόεδροι θα επισκεφθούν τα Λεύκαρα, συνοδεία του Δημάρχου Λευκάρων Σοφοκλή Σοφοκλέους και νηπιαγωγείο όπου φοιτούν παιδιά πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Την κ. Witek θα υποδεχθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση