ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:01
 

Επιστολή Α. Κυπριανού στον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τις εξελίξεις

Ο ίδιος δεν γνωρίζει το περιεχόμενο της επιστολής που θα αποστείλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε όλους τους εμπλεκόμενους

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το ΑΚΕΛ θα αποστείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, με τη συνολική ανάλυση και πρόταση του κόμματος για το πώς πρέπει να τύχουν χειρισμού οι τελευταίες εξελίξεις, με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού να δηλώνει ότι το ζητούμενο είναι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Σε δηλώσεις του στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο κ. Κυπριανού ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει το περιεχόμενο της επιστολής που θα αποστείλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε όλους τους εμπλεκόμενους αναφορικά με την πρόταση του κ. Ακιντζί για τα θέματα του φυσικού αερίου.

«Δεν θεωρούμε ότι ένα απλό όχι είναι ικανοποιητικό. Πρέπει να καταθέσουμε τη δική μας αντιπρόταση», είπε ο κ. Κυπριανού. Συνέχισε, λέγοντας ότι «ήδη ετοιμάζεται επιστολή η οποία θα σταλεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η οποία θα περιλαμβάνει τη συνολική μας ανάλυση και πρόταση, την οποία καταθέτουμε ενώπιον του Προέδρου για το πώς κατά την άποψή μας θα πρέπει να τύχει χειρισμού το ζήτημα».

Πρόσθεσε ότι είναι πολύ κρίσιμες και καθοριστικές οι στιγμές που ζούμε για το μέλλον και την προοπτική της Κύπρου. Η απάντησή μας θα πρέπει να είναι τέτοια που θα διανοίγει την προοπτική για τη συντομότερη επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες και από το σημείο στο οποίο είχε μείνει στο Κρανς Μοντάνα, συμπλήρωσε.

Είπε ακόμη ότι πρέπει να είναι ειλικρινής αυτή πρόθεση και να μην αποτελεί μέρος μιας τακτικής για να μεταφέρουμε τα προβλήματα παρακάτω, εφόσον βέβαια τερματιστούν οι τουρκικές προκλήσεις.

Την ίδια στιγμή, συνέχισε, πρέπει να απαντούμε σε σειρά ζητημάτων αναφορικά με το φυσικό αέριο, για ανησυχίες που έχει η τ/κ κοινότητα, είτε για τους πόρους οι οποίοι θα προκύψουν από την πώληση φυσικού αερίου, είτε για τα ζητήματα διαχείρισης, καθώς επίσης και για ζητήματα τα οποία ανησυχούν την ίδια την Τουρκία.

«Με μια αντιπρόταση, η οποία θα είναι τεκμηριωμένη, ολοκληρωμένη και σωστή, θα υποχρεωθεί και η Τουρκία και ο κ. Ακιντζί να τοποθετηθούν σε αυτά τα ζητήματα και μπορεί να διανοίξει η προοπτική για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, που είναι το ζητούμενο», είπε.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε επίσης ότι κύριος στόχος πρέπει να είναι η λύση του Κυπριακού, ενώ σημείωσε ότι από το 1974 μέχρι σήμερα όλοι υποστηρίζουμε ότι η λύση θα προέλθει μέσα από διαπραγματεύσεις. «Χρειάζεται λοιπόν να καταθέσουμε αντιπρόταση η οποία θα διανοίγει την προοπτική για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων» είπε, ενώ διευκρίνισε ότι η επιστολή του ΑΚΕΛ θα δοθεί στη δημοσιότητα, αφού αποσταλεί στον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Ερωτηθείς πώς μπορεί να ξεπεραστεί το διαφαινόμενο αδιέξοδο στην Κύπρο, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «έχουμε απόψεις και θέσεις τις οποίες διατυπώσαμε και στο παρελθόν. Θα τις επαναλάβουμε και στην επιστολή».

Ανέφερε τέλος ότι «είναι δύσκολα τα πράγματα εδώ που έχουμε φτάσει» και «δεν έπρεπε να έχουμε επιτρέψει να φτάσουμε εδώ». «Είχαμε πει στον κ. Αναστασιάδη ότι το παρατεταμένο αδιέξοδο θα καθιστούσε πολύ πιο δύσκολη την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων», είπε και κατέληξε, λέγοντας ότι πρέπει να δούμε πως συμβάλλει ο καθένας από εμάς για να επαναρχίσουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το «πάρτι» του Νικόλα, το σκληρό ροκ και η ενόχληση του Νίκαρου

«Δράμα το ότι κάποιοι θα έσπερναν μετά χαράς τον ιό προκειμένου να ανέλθουν στην εξουσία....»
Αρμαγεδών  |  11:17

Ήταν δικτάτορας ο Καποδίστριας;

«Τότε μόνο αυταρχικά θα μπορούσε να λειτουργήσει ένα κράτος πραγμα που χρειαζόμαστε και σημερα....»
Αρμαγεδών  |  16:28

#PoliticsBlog Αναμένοντας το Plan B και τη νέα μεγάλη μάχη

«Ευτυχώς που ο Νίκαρος είναι πρόεδρος, κανένας άλλος δεν θα μπορούσε...»
Αρμαγεδών  |  12:00

Θα μείνουμε χωρίς ποιητές

«Αρμαγεδων και αλφα μα τοσο επιφανειακοί πλεων; Διαβασατε το κειμενο αλλα δεν καταλαβατε τιποτα και αυτο ...»
Εγω  |  09:54

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X