ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επιστολή ΑΚΕΛ σε Πρόεδρο για την κρίσιμη κατάσταση στην αγορά σιτηρών

Επιτακτική ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων στήριξης του κλάδου για ομαλοποίηση της κατάστασης

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου απέστειλε, σήμερα, επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κρίσιμη κατάσταση που εξελίσσεται στην αγορά σιτηρών και την κτηνοτροφία και την επιτακτική ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων στήριξης του κλάδου για ομαλοποίηση της κατάστασης.

Παρατίθεται η επιστολή:

«Με την επιστολή αυτή επιθυμώ να θέσω σε γνώση σας την κρίσιμη κατάσταση που εξελίσσεται στην αγορά σιτηρών και την κτηνοτροφία και την επιτακτική ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων στήριξης του κλάδου για ομαλοποίηση της κατάστασης.

Οι μεγάλες αυξήσεις τους τελευταίους μήνες στις τιμές των σιτηρών, των καυσίμων και του ηλεκτρικού ρεύματος, σε συνδυασμό με το κλείσιμο της Επιτροπής Σιτηρών, έχουν φέρει τους κτηνοτρόφους σε δυσχερή θέση, ενώ έχουν αρχίσει να παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις σιτηρών στην αγορά.

Σημειωτέον ότι το κράτος δεν φρόντισε να έχει αποθέματα σιτηρών, όπως προνοεί η σχετική νομοθεσία, η οποία ψηφίστηκε τον περασμένο Μάρτιο και της οποίας η εφαρμογή εκκρεμεί.

Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, τα προβλήματα αναπόφευκτα θα μετακυλιστούν στους υπόλοιπους κλάδους, γεγονός που θα επηρεάσει σοβαρά την οικονομία με αυξήσεις στις τιμές και ελλείψεις προϊόντων.

Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να εξετάσει την κατάσταση όπως διαμορφώνεται και να προχωρήσει τάχιστα με ένα συνολικό σχεδιασμό στήριξης της κτηνοτροφίας έτσι ώστε να μπορέσει να ξεπεράσει τις σημερινές δυσκολίες.»

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση