ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επιστολή Φουρλά: Κλείνουν το ελληνικό Euronews - 28 εργαζόμενοι θα μείνουν άνεργοι

Ευρωβουλευτής, ζήτησε την διασφάλιση της λειτουργίας του Ελληνικού Τμήματος

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Την διασφάλιση της λειτουργίας του Ελληνικού Τμήματος στο Euronews, ζητά με επιστολή του που απέστειλε στην Προέδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, ο Ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Διεύθυνση του Euronews αποφάσισε να τερματίσει το Ελληνικό Τμήμα, μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, με τη δικαιολογία των «περικοπών». Ο κ. Φουρλάς καλεί τους Προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωκοινοβουλίου να λάβουν όλα εκείνα τα μέτρα ώστε η απόφαση αυτή να μην υλοποιηθεί και να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία του Ελληνικού Τμήματος. Σημειώνεται ότι η Ελληνική Υπηρεσία είναι μία από τις Υπηρεσίες που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 2012.

Η ελληνική γλώσσα, όπως αναφέρεται στην επιστολή, πρέπει να παραμείνει ζωντανή στο ευρωπαϊκό κανάλι ενημέρωσης και να διατηρηθεί η πληροφόρηση των Ευρωπαίων πολιτών στη μητρική τους γλώσσα, υποδεικνύοντας ότι δύο κράτη μέλη έχουν ως επίσημη γλώσσα την Ελληνική.

Η ενέργεια της διεύθυνσης του Euronews, όπως αναφέρει ο κ. Φουρλάς, εκτός από απαράδεκτη, είναι και εκτός των Ευρωπαϊκών θέσμιων για την ίση συνύπαρξη των 24 επίσημων γλωσσών των κρατών μελών.

Στην επιστολή γίνεται αναφορά και στην απώλεια θέσεων εργασίας, αφού με την απόφαση του Euronrews, 28 εργαζόμενοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί θα μείνουν άνεργοι, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τις εργασιακές συνθήκες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ευρώπη  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση