ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:51
 

Επιστολή Περδίκη σε Υπουργούς και Κομισιόν για Σπηλιές

Θα ζητήσει μέτρα ώστε να σταματήσει η οικιστική ανάπτυξη στην περιοχή των Θαλασσινών Σπηλιών

Newsroom K

Επιστολή στον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για το Περιβάλλον και στους Υπουργούς Εσωτερικών και Γεωργίας ανέφερε ότι θα στείλει τη Δευτέρα ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης, ζητώντας να ληφθούν μέτρα, ώστε να σταματήσει η οικιστική ανάπτυξη στην περιοχή των Θαλασσινών Σπηλιών.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση με τον Δήμαρχο Γεροσκήπου, Μιχάλη Παυλίδη, στα γραφεία του Κινήματος, στην Πάφο, ο κ. Περδίκης είπε ότι η εισήγηση των Οικολόγων είναι να σταματήσει η έκδοση νέων αδειών οικοδομής στην παραλιακή και ευαίσθητη περιοχή των Θαλασσινών Σπηλιών μέχρι να παρθούν αποφάσεις σε σχέση με την προστασία της περιοχής.

Δεν βρισκόμαστε σε διάσταση με τον Δήμο Πέγειας, αλλά είμαστε σε διάσταση με την αλόγιστη και καταστροφική ανάπτυξη, πρόσθεσε.

Χαρακτήρισε εξάλλου «κοροϊδία» το να λες ότι θα προστατεύσεις την περιοχή και να συνεχίζεις να εκδίδεις άδειες οικοδομής πάνω στην παραλία και πάνω στο κύμα. Για το Κίνημα Οικολόγων, πρώτη προτεραιότητα είναι η προστασία της φύσης, η προστασία του βιότοπου, συμπλήρωσε.

Εξέφρασε παράλληλα τη λύπη του για τον τρόπο που αντέδρασε η τοπική κοινωνία, και είπε σκοπός του Κινήματος δεν είναι η αντιπαράθεση με τον Δήμο Πέγειας, αλλά να υπερασπιστεί τον βιότοπο της φώκιας.

Επιπρόσθετα ο Πρόεδρος του Κινήματος είπε πως με τον κ. Παυλίδη συζήτησε τις διάφορες παραλιακές αναπτύξεις στον Δήμο Γεροσκήπου και ιδιαίτερα το θέμα της μεγάλης ανάπτυξης της Αρχιεπισκοπής, λέγοντας πως πρέπει να διαφυλαχτεί ο αρχαιολογικός πλούτος της περιοχής.

Εξάλλου, ο κ. Περδίκης ανέφερε πως συζητήθηκε και το ζήτημα της καταγραφής των σκύλων, το οποίο το Κίνημα είχε εγείρει ήδη από πέρσι σε μια σειρά από συναντήσεις με όλους τους Δήμους.

Πρόσθεσε δε, πως ιδιαίτερα στην Πάφο και στη Γεροσκήπου το Κίνημα είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από αυτή την ανεξέλεγκτη κατάσταση ενώ είπε ότι είχε πάρει δεσμεύσεις από τους Δημάρχους ότι θα προχωρούσαν σε εκστρατεία εγγραφής όλων των σκύλων της περιοχής.

Δυστυχώς συνέχισε, με έναν τραγικό τρόπο που αδικεί και τον Δήμο Γεροσκήπου εμφανίστηκε το θέμα του θανάσιμου πολυτραυματισμού γυναίκας. Ο κ. Περδίκης ανέφερε πως αποτελεί πλέον ευθύνη των αρμοδίων αρχών να προχωρήσουν στην σύσταση ενός φορέα για την διαχείριση των ζώων που να χρηματοδοτείται από τις άδειες εγγραφής των ζώων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Νέα καταγγελία της Κύπρου στον ΟΗΕ για τις τουρκικές παραβιάσεις

«Η "ιερή αγελάδα" Αντρέας Μαυρογιάννης υποθέτω δεν έστειλε αυτός την επιστολή ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος ...»
Ένας Πολίτης  |  10:49

Η συμμορία των μετρίων

«Αμελήσατε να συμπεριλάβετε στην λίστα τον Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος μας πλασάρει τις συνεχείς αποτυχίες ...»
Rikkos  |  12:27

Πέθανε ο φωτογράφος του Κινέζου «Tank Man»

«Χαιρετισμούς στον σουλτάνο της Τουρκίας!!!»
ΑΚΑ  |  10:06

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X