ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επιστολή Τορναρίτη προς Επικεφαλής Εθνικών Αντιπροσωπειών του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Αμμόχωστο

«Είναι τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας λιγότερο σημαντικά από αυτά άλλων Κρατών Μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης;»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Συναγερμού και επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) κ. Νίκος Τορναρίτης, απέστειλε σήμερα επιστολή στους Επικεφαλής των Εθνικών Αντιπροσωπειών στη ΚΣΣΕ. Ο κ. Τορναρίτης ενημέρωσε τους ομολόγους του για τις τελευταίες προκλητικές εξελίξεις από μέρους των Κατοχικών Αρχών και της Τουρκίας, όπου προχώρησαν σε περεταίρω άνοιγμα του παραλιακού μετώπου στο Βαρώσι.

Ο κ. Τορναρίτης στην επιστολή του καταδεικνύει την εκ νέου προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων και υπογραμμίζει ότι αυτό είναι κατά παράβαση των Ψηφισμάτων του Συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών 550 (1984) και 789 ( 1992).

Ο κ .Τορναρίτης μεταξύ άλλων θέτει στην επιστολή του το ερώτημα κατά πόσον τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι λιγότερο σημαντικά από αυτά άλλων κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Τέλος ο κ. Τορναρίτης, καλεί όλους τους Επικεφαλής των Εθνικών Αντιπροσωπειών όπως εξασκήσουν την επιρροή τους προς την Τουρκία, με απώτερο σκοπό την αποφυγή των νέων τετελεσμένων τα οποία προσπαθεί η ίδια να επιβάλει. Είναι τώρα η στιγμή, καταλήγει, να αποδείξουμε ότι δεν ενεργούμε με δυο μέτρα και δυο σταθμά όσον αφορά τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση