ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ειδική μνεία διεθνώς στην Επίτροπο Διοικήσεως για «Πουρνάρα» και Κοφίνου

Το ΙΟΙ φιλοξενεί και αντίγραφο της σχετικής Έκθεσης της Επιτρόπου σχετικά με τους χώρους φιλοξενίας μεταναστών

Newsroom K

Ειδική μνεία στις παρεμβάσεις της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αναφορικά με τα μέτρα πρόληψης της εξάπλωσης της νόσου COVID-19 σε χώρους όπου άτομα στερούνται ή πιθανόν να στερούνται της ελευθερίας τους, κάνει το Διεθνές Ινστιτούτο Διαμεσολαβητών (International Ombudsman Institute – IOI). Μέσω της ιστοσελίδας του (www.theioi.org), το Ινστιτούτο αναφέρεται και στην συμβολή της Επιτρόπου, Μαρίας Στυλιανού Λοττίδη, ως Εθνική Ανεξάρτητη Αρχή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Εθνικός Μηχανισμός Πρόληψης Βασανιστηρίων (NPM).

Ειδικότερα το IOI, αφού χαιρετίζει την άμεση υλοποίηση από την Πολιτεία των εισηγήσεων που υπέβαλε η Επίτροπος στην Αυτεπάγγελτη Έκθεση της ημερομηνίας 26 Μαρτίου 2020, σε σχέση με τα μέτρα πρόληψης της εξάπλωσης του ιού COVID-19 σε χώρους όπου άτομα στερούνται ή πιθανόν να στερούνται της ελευθερίας τους, σημειώνει την επίσης Αυτεπάγγελτη Παρέμβαση της Επιτρόπου ως Ανεξάρτητος Μηχανισμός Προώθησης, Προστασίας και Παρακολούθησης της Σύμβασης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία αναφορικά με την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρίες στις πληροφορίες που αφορούν στην πανδημία του COVID-19 και προβαίνει σε ιδιαίτερη αναφορά, τόσο στην επιτόπια επίσκεψη της Επιτρόπου στο Προσωρινό Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Μεταναστών
«Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά όσο και στην Έκθεσή της για τα μέτρα πρόληψης της εξάπλωσης του ιού COVID-19 στο Κέντρο «Πουρνάρα» και στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Πολιτικού Ασύλου στην Κοφίνου.

Στην πιο πάνω αναφορά του, το ΙΟΙ φιλοξενεί και αντίγραφο της σχετικής Έκθεσης της Επιτρόπου, γνωστοποιώντας την με τον τρόπο αυτό στα διακόσια σχεδόν μέλη του ανά την υφήλιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που υιοθετήθηκε με 601 ψήφους υπέρ, 57 κατά και 36 αποχές, οι ευρωβουλευτές εκφράζουν την πλήρη αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα και την Κύπρο (φωτ. EPA).

Ορόσημο η Σύνοδος Κορυφής

Η έκβαση της Συνόδου, που θα λάβει χώρα στις 24-25 Σεπτεμβρίου, μπορεί να οδηγήσει τις σχέσεις των δύο πλευρών «σε δύο αντίθετες ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ