ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επίτροπος Ενέργειας στην «Κ»: Τεράστιες οι δυνατότητες της Κύπρου για ανανεώσιμες

Το ενεργειακό μέλλον της Κύπρου βρίσκεται στις ανανεώσιμες πηγές λέει η Επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το ενεργειακό μέλλον της Κύπρου βρίσκεται στις ανανεώσιμες και ενδεχομένως στην παραγωγή υδρογόνου, τονίζει η Επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον

Η Ευρώπη έχει μάθει το μάθημά της και δεν θα εξαρτάται στο μέλλον από μόνο μια χώρα για την ενέργεια της, προτιμώντας ανανεώσιμες που θα παράγει η ίδια, ανέφερε σε γραπτή της συνέντευξη στην «Κ» η Επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον, αμέσως μετά την ανακοίνωση του φιλόδοξου και τεράστιου σε όγκο πακέτου προτάσεων REPowerEU.

Η κ. Σίμσον κατ’ επανάληψη αναφέρθηκε στις «τεράστιες δυνατότητες» της Κύπρου όσον αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τονίζοντας πως η αξιοποίησή τους είναι ο καλύτερος δρόμος για μείωση των τιμών ενέργειας για τους καταναλωτές, αλλά και μελλοντικά ακόμα και για την παραγωγή «πράσινου» υδρογόνου.

Αναφερόμενη στη συμβολή της Κομισιόν στη διαμόρφωση στρατηγικής της Κύπρου για το πράσινο υδρογόνο (υδρογόνο για παραγωγή ενέργειας που παράγεται μέσω ανανεώσιμων πηγών), η Επίτροπος τόνισε το ρόλο που μπορεί να παίξει η περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Όσον αφορά τον EastMed, η κ. Σίμσον επανέλαβε πως είναι μια επιλογή για μεταφορά φυσικού αερίου από τη Μεσόγειο στην ΕΕ, αλλά πως η υλοποίησή του θα εξαρτηθεί από την εμπορική βιωσιμότητα και τις περιφερειακές δυναμικές.

Σημείωσε πως το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για απεξάρτηση της ΕΕ από τη Ρωσία, με την πλωτή αποβάθρα στον Βασιλικό να αφορά κυρίως την άρση της ενεργειακής απομόνωσης της Κύπρου.

 

Διαβάστε τη συνέντευξη στον Γιώργο Κακούρη στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση