ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ερντογάν: Η εισβολή στην Κύπρο ανέπτυξε την αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας

Η ομιλία του τούρκου προέδρου στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του

ΚΥΠΕ

Η εισβολή στην Κύπρο είναι το καλύτερο παράδειγμα για το πως η Τουρκία ανέπτυξε την αμυντική της βιομηχανία, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ενώ ανακοίνωσε ότι το 2023 θα είναι έτοιμο το μη επανδρωμένο αεροσκάφος της «Ακιντζί» και η Τουρκία θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα ελέγχει ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος μέσω υπολογιστών τεχνητής νοημοσύνης.

Στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι στην δική μας ατζέντα υπάρχει σχεδιασμός, ανάπτυξη, παραγωγή, εξαγωγή, δημιουργία θέσεων εργασίας, να μεγαλώσουμε τη χώρα μας, να την ενισχύσουμε, να πετύχουμε τους στόχους μας το συντομότερο. “Πλέον και τα πυρομαχικά μας μπορούμε να τα παράγουμε μόνοι μας. Πλέον δεν ανησυχούμε ποιος θα μας δώσει τι. Στο παρελθόν, ειδικά το 1974 η ειρηνευτική επιχείρηση [Σ.Σ. όπως αποκάλεσε την εισβολή] είναι το πιο καλό παράδειγμα γι αυτό”, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι “η επιτυχία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών μας τα οποία είναι προϊόν του οράματος της Εθνικής μας Τεχνολογίας έχει ανοίξει το δρόμο σε αποτελέσματα που απαιτούν σχεδόν την κατάστρωση εξ αρχής στρατηγικής πολέμου”. “Όταν ενεργοποιηθεί το ανώτατο μοντέλο 'Ακιντζί' το οποίο είναι μια νεότερη έκδοση των παρόντων μη επανδρωμένων αεροσκαφών μας, αυτή η εικόνα θα αλλάξει συγκλονιστικά. Στόχος μας είναι να είμαστε από τις πρώτες χώρες που θα ελέγχουν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος μέσω υπολογιστών τεχνητής νοημοσύνης. Με αυτό τον τρόπο θα φτάσουμε σε ένα επίπεδο πέραν των αεροπλάνων πέμπτης γενιάς που ο κόσμος επιδιώκει ακόμη. Σκοπεύουμε να πετάξουμε στους ουρανούς μας το μη επανδρωμένο πολεμικό αεροσκάφος μας το οποίο αρχίσαμε να αναπτύσσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, το 2023”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση