ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ερντογάν: Όταν πήραμε την Πόλη πιστεύαμε πως η ιστορία έπρεπε να ξαναγραφτεί

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι είναι πολύ σημαντική η μνημόνευση της 567ης επετείου της Πόλης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η ημερομηνία της άλωσης θα μείνει ανεξίτηλη στην μνήμη της ανθρωπότητας, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατά την ομιλία του έπειτα από την ανάγνωση αποσπάσματος του Κορανίου στην Αγία Σοφία, ημέρα της επετείου της άλωσης της Κωνσταντινούπολης. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως όταν κατέλαβαν την Πόλη πίστευαν πως η ιστορία έπρεπε να ξαναγραφτεί.

Στην ομιλία του η οποία έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι είναι πολύ σημαντική η μνημόνευση της 567ης επετείου της Πόλης με ανάγνωση αποσπάσματος του Κορανίου για την Κατάκτηση στην Αγία Σοφία.

“Κατακτήθηκε από έναν κατακτητή και τους στρατιώτες του που λαχταρούσαν καλά νέα κατά την διάρκεια της πολιορκίας της Πόλης”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος και υπενθύμισε τα λόγια του Μωάμεθ του Πορθητή “Ή εγώ θα πάρω την Κων/πολη ή η Κων/πολη θα πάρει εμένα”, λέγοντας ότι τελικά πέτυχε τον στόχο τους στις 29 Μαΐου του 1453.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “αυτή η ημερομηνία κατά την οποία μια εποχή έκλεισε και άνοιξε μια νέα, θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη της ανθρωπότητας”.

“Η κατάκτηση δεν είναι σύμβολο κατεδάφισης αλλά οικοδόμησης, δεν είναι σύμβολο καταστροφής αλλά αναγέννησης, δεν είναι σύμβολο καταπίεσης αλλά δικαιοσύνης, δεν είναι παρέκκλισης αλλά αρετής, δεν είναι σύμβολο μίσους αλλά αγάπης”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος και κατέληξε: “Όταν πήραμε την Κωνσταντινούπολη πιστεύαμε σε αυτή την πόλη και ότι η παγκόσμια ιστορία πρέπει να ξαναγραφτεί”.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X