ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ερτουγρούλογλου: Ενόσω τυγχάνουμε συμπεριφοράς κοινότητας δεν θα αρχίσουν επίσημες διαπραγματεύσεις

Ισχυρίστηκε ότι ο λόγος της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων είναι το ζήτημα του καθεστώτος

ΚΥΠΕ

Ο «υπουργός εξωτερικών» Ταχσίν Ερτουγρούλογλου είπε ότι στην ούτω καλούμενη «νέα σελίδα» που άνοιξαν με την πολιτική τους στο Κυπριακό δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν διαπραγματεύσεις ενόσω οι Ελληνοκύπριοι τυγχάνουν συμπεριφοράς κράτους και οι Τουρκοκύπριοι τυγχάνουν συμπεριφοράς κοινότητας.
 
Σύμφωνα με την «Γκιουνές» όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, σε χθεσινές του δηλώσεις, ο Ερτουγρούλογλου είπε ότι άλλαξαν οι συνθήκες και δεν θα μπορέσει να υπάρξει κατάληξη με τα «συνήθη επιχειρήματα και τις συνήθεις προσεγγίσεις, παραμέτρους και διαπραγματεύσεις», κατά την έκφρασή του.
 
«Ο λόγος αυτής της αποτυχίας είναι το γεγονός ότι στη διεθνή κοινότητα η ελληνοκυπριακή πλευρά τυγχάνει συμπεριφοράς κράτους και εμείς τυγχάνουμε συμπεριφοράς κοινότητας», ισχυρίστηκε και πρόσθεσε ότι «στη νέα σελίδα που ανοίξαμε δεν θα πραγματοποιηθούν επίσημες διαπραγματεύσεις ενόσω οι Ελληνοκύπριοι τυγχάνουν συμπεριφοράς κράτους και εμείς τυγχάνουμε συμπεριφοράς κοινότητας».
 
Ισχυρίστηκε ότι ο λόγος της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων είναι το ζήτημα του καθεστώτος και ότι η πολιτική τους στοχεύει στην άρση του λόγου της αποτυχίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση