ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στην Κύπρο για δυο μέρες η Greco

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε θέματα σύγκρουσης συμφερόντων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Αρχίζει σήμερα η διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο του κλιμακίου της Ομάδας Κρατών του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της Διαφθοράς ( Greco), στο πλαίσιο του 4ου γύρου αξιολόγησης, με επίκεντρο τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν αναφορικά με την απονομή της δικαιοσύνης στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Εκτελεστικός Γραμματέας της GrecoΤζιανλούκα Εσποζίτο είχε πει ότι «οι συστάσεις της GRECO δεν είναι προαιρετικές, ως εκ τούτου προσβλέπουμε στην υλοποίησή τους εκ μέρους των κυπριακών αρχών».

Ανέφερε επίσης ότι μεταξύ των συστάσεων που εξέδωσε η Greco, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε θέματα σύγκρουσης συμφερόντων.

Ο κ. Εσποζίτο σημείωσε ότι «προσβλέπουμε στη συζήτηση με τις κυπριακές αρχές του θέματος της πρόληψης της διαφθοράς στο δικαστικό σώμα, στο πλαίσιο του 4ου γύρου αξιολόγησης της  Greco σε σχέση και με του ισχυρισμούς αναφορικά με την απονομή της δικαιοσύνης στην Κύπρο».

Όπως ανακοίνωσε ήδη ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών Ζαχαρίας Ζαχαρίου, τα μέλη της Επιτροπής θα συναντηθούν σήμερα με την αντιπροσωπεία της  Greco σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία.

Μετά το πέρας των επαφών της Greco, αναμένεται να δοθεί διάσκεψη Τύπου, αύριο Παρασκευή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση