ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ερχιουρμάν σε Τατάρ: Η ομοσπονδία ξεκάθαρη λύση στα ψηφίσματα ΟΗΕ

Όλα όσα αναφέρει ο πρόεδρος του ΡΤΚ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η ομοσπονδία είναι η ξεκάθαρη μορφή λύσης στα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ, δηλώνει ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν προσθέτοντας ότι εάν η «λύση δύο κρατών» είναι πραγματικά μια λύση και δεν σημαίνει τη συνέχιση της υφιστάμενης κατάστασης, πριν απ ' όλα αυτό απαιτεί την αναγνώριση του ψευδοκράτους και γι’ αυτό προϋπόθεση είναι η αλλαγή ψηφισμάτων του ΣΑ. «Όλοι ξέρουν ποια είναι τα 5 μόνιμα μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ» συμπλήρωσε.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε ανάρτησή του στα ΜΚΔ σήμερα ο κ. Ερχιουρμάν (χωρίς να ονομάζει αρχικά σε ποιον απευθύνεται) σημειώνει πως «εάν πρόκειται να θέσετε τη λύση δύο κρατών ως στόχο ενώπιον αυτού του λαού πρέπει πρώτα να εξηγήσετε πώς θα υλοποιηθεί. Κι αυτό δεν φτάνει. Είναι επίσης απαραίτητο να εξηγηθεί πώς οι αρχές της διζωνικότητας και της συνταγματικότητας, που διαφυλάττουν την ύπαρξη του τ/κ λαού σε μια ομοσπονδία, ειδικά στο περιουσιακό και πληθυσμιακά, θα διατηρηθούν σε μια ‘λύση δύο κρατών’».

Και πώς μπορούμε να κάνουμε το άνοιγμα στη διεθνή κοινότητα όταν εγκαταλείψουμε την βούληση για μια λύση στο πλαίσιο του ΣΑ των ΗΕ, που αποτελεί τη βάση όλων των απαιτήσεών γι’ αυτό το άνοιγμα πριν από την λύση είτε στο εμπόριο, είτε στον αθλητισμό είτε σε άλλα ζητήματα, αναρωτιέται επίσης ο κ. Ερχιουρμάν.

Δεν αρκεί, συνεχίζει, ούτε το (επιχείρημα) ‘για δεκαετίες συζητούμε την ομοσπονδία, δεν βγαίνει πουθενά’ ή ‘οι Ε/κ δεν θέλουν ομοσπονδία’. Το σημαντικό, αναφέρει, είναι η «εναλλακτική» σας να φέρνει τη λύση σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα και να διαφυλάσσει καλύτερα τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τ/κ πριν και μετά την λύση.

Στο τέλος της ανάρτησής του ο Τουφάν Ερρχιουρμάν αναφέρεται στον Ερσίν Τατάρ γράφοντας ότι η φράση του πως η ομοσπονδία είναι ένα ‘μασάλι’ (ΣΣ: σημαίνει παραμύθι στα τούρκικα) για να γίνει αντιληπτό εάν αφορά την ομοσπονδία ή την λύση δύο κρατών, θα πρέπει να το εξηγήσει ο ίδιος ο κ. Τατάρ ενώπιον του λαού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση