ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:52
 

Εσωτερικός έλεγχος και όχι έρευνα για τις πολιτογραφήσεις

Η απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου στο ΑΚΕΛ για το Επενδυτικό πρόγραμμα

Newsroom K

Όσον αφορά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για πρόσθετο έλεγχο σε παλαιότερες εγκρίσεις, στο πλαίσιο του Επενδυτικού Προγράμματος, ας γίνει κατανοητό ότι αυτή αφορά εσωτερικό έλεγχο των αιτήσεων, με τη χρήση πρόσθετων εργαλείων και μεθόδων που διατίθενται σήμερα και όχι κάποια έρευνα, διευκρινίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου σε γραπτή δήλωση του απαντώντας σε κατηγορίες του ΑΚΕΛ.

Σημειώνει ότι θα περάσουν από πρόσθετο έλεγχο όλες οι εγκεκριμένες αιτήσεις και μεταξύ αυτών και εκείνες από προηγούμενες διακυβερνήσεις. «Επομένως οι υποδείξεις του ΑΚΕΛ δεν έχουν καμία βάση», προσθέτει.

Ο κ. Προδρόμου αναφέρει ότι «δεν είναι καινούριοι οι σημερινοί ισχυρισμοί του ΑΚΕΛ. Κατ’ επανάληψη το ΑΚΕΛ έχει δηλώσει ότι δεν έχει εμπιστοσύνη σε αυτή τη διακυβέρνηση. Αλλά όταν επιχείρησε να επαναφέρει τη δική του διακυβέρνηση, που χρεοκόπησε τη χώρα, η απάντηση του λαού ήταν «όχι»».

Σχετικά με τις μετακινήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με ναύλωση αεροσκάφους, προσθέτει ο κ. Προδρόμου, το ΑΚΕΛ θα πρέπει να γνωρίζει ότι αυτές αποφασίζονται μέσα από διαδικασίες προσφορών και επομένως δεν ευσταθούν εκείνα τα οποία ισχυρίζεται.

Νωρίτερα με γραπτή δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης έκανε λόγο για διεθνές ρεζίλεμα της Κύπρου σχετικά με τους χειρισμούς που έγιναν στην διαχείριση του Επενδυτικού προγράμματος αφήνοντας αιχμές για την εμπλοκή του Προέδρου της Δημοκρατίας για τις πολιτογραφήσεις. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι θα παραιτηθεί αν διαφανεί ότι αξιοποίησε για ιδιοτελείς σκοπούς ή παράνομα το επενδυτικό πρόγραμμα πολιτογραφήσεων.

Το ΑΚΕΛ θεωρεί αυταπόδεικτες τις σοβαρές θεσμικές και πολιτικές ευθύνες του Νίκου Αναστασιάδη σε ότι αφορά τη κάκιστη διαχείριση του επενδυτικού προγράμματος πολιτογραφήσεων, η οποία εκ του αποτελέσματος οδήγησε στο ρεζίλεμα της χώρας μας διεθνώς.
Από την προσωπική δε εμπλοκή του κ. Αναστασιάδη και του δικηγορικού γραφείου που φέρει το όνομα του, στο πρόγραμμα των χρυσών διαβατηρίων, μπορεί να μην παρουσιάζεται μεν θέμα νομιμότητας αλλά προκύπτει σοβαρό θέμα δεοντολογίας και ηθικής.

Περαιτέρω, επειδή ο κύριος Αναστασιάδης παρουσιάζεται έτοιμος να παραιτηθεί αν έχει όντως αξιοποιήσει για ιδιοτελείς σκοπούς το πρόγραμμα, θα πρέπει να απαντήσει αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Πολίτης» που τον φέρουν να αξιοποίησε την πολιτογράφηση Σαουδάραβα σεΐχη, ταξιδεύοντας με το executive Μπόινγκ 737 του σεΐχη.

Οι πολίτες αναμένουν επίσης να δώσει απαντήσεις συνολικά για τις σχέσεις του με το Σαουδάραβα σεΐχη και ειδικότερα κατά πόσο ταξίδεψε ιδιωτικά στις Σεϋχέλλες με το πολυτελές αυτό αεροσκάφος, όπως επίσης η εφημερίδα «Πολίτης» τον παρουσιάζει να έπραξε.
Τέλος, θεωρούμε ότι για τις όποιες πιθανές ποινικές ευθύνες σε σχέση με το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων, ευθύνη για διερεύνηση έχει μονάχα ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας. Σε κάθε περίπτωση, καμία εμπιστοσύνη υπάρχει για διερεύνηση των κυβερνητικών χειρισμών μέσα από

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Πρώην και νυν ΥΠΟΙΚ αντιδρούν κατά Άντρου

«ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ… Οπωσδήποτε, με τις εμπειρίες, που ελπίζω να αποκτήσατε, στη διαχείριση των οικονομικών ...»
YIANNOULIS  |  13:22

ΥΠΟΙΚ: Η Κομισιόν επιβεβαιώνει τη συνεχή ανάπτυξη της Κύπρου

«Επιβεβαιώνει .... ΑΝΑΠΤΥΞΗ ! Ακόμη και στη διαπλοκή και την διαφθορά !!!!!!!»
YIANNOULIS  |  12:33

Ν. Παπαδόπουλος: Επιτρέψανε στον υπόκοσμο να μπει και να ελέγχει ομάδες

«Τώρα ευαισθητοποιήθηκε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ για τα όσα συμβαίνουν, επί χρόνια, με τα στοιχήματα / προβλέψεις, ...»
YIANNOULIS  |  12:26

Λάρνακα: Συμφωνία με επενδυτή για ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας

«Επιτέλους, τα κατάφεραν μετά από .....δεκαετίες !!!!!»
YIANNOULIS  |  12:03

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X