ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εθνικό Συμβούλιο συγκάλεσε ο Πρόεδρος - Ενημερώνει για την άτυπη τριμερή

Κατά τη συνεδρία, ο Αναστασιάδης θα ακούσει τις απόψεις των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων

ΚΥΠΕ

Στις 4 και όχι στις 11 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η προγραμματισμένη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, και όχι στις 11 Οκτωβρίου, όπως είχε ανακοινωθεί». 

Τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου θα απασχολήσουν οι εξελίξεις στο Κυπριακό που μεσολάβησαν από την τελευταία συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, προστίθεται.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα προβεί σε ενημέρωση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό που έχουν προκύψει μετά την προηγούμενη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου και θα ακούσει τις απόψεις των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων.

Εξάλλου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Σλοβενία όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 6 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που δόθηκε από την ΕΕ, «στη σύνοδο κορυφής ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων, που θα γίνει στο Brdo pri Kranju, υπό την αιγίδα της Σλοβενικής Προεδρίας της ΕΕ, θα λάβουν μέρος ηγέτες από τα κράτη μέλη της ΕΕ και την Αλβανία, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και το Κόσοβο».

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ θα προεδρεύσει της Συνόδου Κορυφής. Την ΕΕ θα εκπροσωπήσουν τόσο ο κ. Μισέλ όσο και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Στις 5 Οκτωβρίου, την παραμονή δηλαδή της Συνόδου Κορυφής, οι ηγέτες της ΕΕ αναμένεται να παρακαθίσουν σε ανεπίσημο δείπνο εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Εξάλλου στις 7 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Πολωνίας, Andrzej Duda, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση