ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Eτοιμοι για ΑΟΖ με την Ελλάδα

Η Αθήνα εργάζεται ώστε να ολοκληρώσει τη συμφωνία για την ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο

Newsroom K

Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθεί η Λευκωσία την όξυνση του κλίματος στην περιοχή από την Τουρκία. Την ώρα που η ελληνική διπλωματία πραγματοποιεί αγώνα δρόμου να κλείσει χρονίζουσες εκκρεμότητες με την σύναψη συμφωνιών με κράτη της περιοχής, η Κύπρος είναι έτοιμη να υπογράψει συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ με την Ελλάδα. Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν πως ο σχετικός φάκελος είναι συμπληρωμένος και απομένει να ληφθεί η πολιτική απόφαση από την Αθήνα.

Παράλληλα για «καύσωνα διαρκείας» 86 ημερών στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών σχέσεων προετοιμάζεται η Ελλάδα, καθώς τότε θα έχει συμπληρωθεί το τρίμηνο που απαιτείται για να τεθεί σε ισχύ το ΦΕΚ με βάση το οποίο η Αγκυρα μπορεί να πραγματοποιήσει έρευνες σε κάποια από τα 24 οικόπεδα που ήδη έχουν διαχωριστεί και εκτείνονται από τα βόρεια της Ρόδου μέχρι τα νοτιοανατολικά της Κρήτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, κυρίαρχη εκτίμηση είναι ότι η Αγκυρα θα επιλέξει μια περιοχή ανοικτά –και όχι στα έξι μίλια– της Κρήτης. Ο Κ. Μητσοτάκης κινείται προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης στήριξη των εταίρων, ενώ η Αθήνα εργάζεται ώστε να ολοκληρώσει, ακόμη και εντός του μηνός, τη συμφωνία για την ΑΟΖ με την Ιταλία και, εάν είναι δυνατόν, και με την Αίγυπτο.

Διαβάστε ολόκληρο τα ρεπορτάζ των Απόστολου Τομαρά,  Κ. Π. Παπαδιόχου, Βασίλη Νέδου και Νίκου Στέλγια στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X