ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εξαγγελία Φοίβου Ζαχαριάδη για την αντιδημαρχία Έγκωμης

«Η Έγκωμη, με τη δική της ταυτότητα και μοναδικά χαρακτηριστικά, χρειάζεται στη Λευκωσία δυνατή φωνή. Ο αντιδήμαρχός μας πρέπει να έχει πείρα, γνώση και αποφασιστικότητα», σημειώνει.

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Tην ανεξάρτητη υποψηφιότητά του για την αντιδημαρχία Έγκωμης στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, ανακοινώνει ο Φοίβος Ζαχαριάδης, επιχειρηματίας και διακεκριμένος αθλητής, με πολυετή ενεργό συμμετοχή στα κοινά της πόλης και της χώρας.

Ακολουθεί το κείμενο της επίσημης εξαγγελίας:

Φίλοι και φίλες,

Η Έγκωμη, ο τόπος μας, βρίσκεται σήμερα σε ένα σταυροδρόμι μεγάλων αλλαγών.

Με τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλάζουν δραστικά τα δεδομένα: Η πόλη μας είναι πλέον μέρος του νέου, μητροπολιτικού Δήμου Λευκωσίας.

Εκεί, θα εκπροσωπείται από τον Αντιδήμαρχό της και τους τέσσερις Δημοτικούς της Συμβούλους.

Η Έγκωμη, με τη δική της ταυτότητα και μοναδικά χαρακτηριστικά, χρειάζεται στη Λευκωσία δυνατή φωνή.

Ο Αντιδήμαρχός μας πρέπει να έχει πείρα, γνώση και αποφασιστικότητα για να κάνει πράξη το κοινό μας όραμα με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την περιοχή μας.

Εξαγγέλλω σήμερα την υποψηφιότητα μου για την Αντιδημαρχία της Έγκωμης και ζητώ τη στήριξή σας. Ώστε, μέσα από τις αρμοδιότητες της, να διεκδικήσουμε μαζί όλα αυτά που θέλουμε.

Γνωρίζω πολύ καλά την Έγκωμη. Έχω συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς θα διατηρήσουμε τις ομορφιές της και θα την κάνουμε πρότυπο πράσινης και βιώσιμης πόλης.

Έχω αποδείξει ότι ξέρω να δίνω και να κερδίζω μάχες για την προστασία και την αναβάθμιση της.

Μπορώ να εκφράζω πειστικά τη φωνή της στα κέντρα αποφάσεων. Συνομιλώ ισότιμα, υπερασπίζομαι αποτελεσματικά τις θέσεις μας. Στον νέο Δήμο Λευκωσίας και όσο ψηλά χρειαστεί.

Πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα για να εξασφαλίσουμε το μέλλον της αγαπημένης μας πόλης.

Στα αντιπλημμυρικά, στους δρόμους και στα πεζοδρόμιά μας. Στα σχολεία μας, στα πάρκα και στους χώρους πρασίνου. Στην αλληλεγγύη και στην προσβασιμότητα. Στη διαφάνεια και στη λογοδοσία. Στο περιβάλλον και στη διατήρηση της πολιτισμικής μας ταυτότητας.

Συγκεκριμένα, θα δώσω μάχες εκεί που διακυβεύεται το μέλλον της πόλης μας:

Για να γίνει η Κρατική Έκθεση πρότυπο πάρκο και ωφέλιμος χώρος αναψυχής για τους κατοίκους της Έγκωμης και της ευρύτερης Λευκωσίας και όχι τσιμεντούπολη.

Για να αναβαθμιστεί, να προστατευτεί και να αναζωογονηθεί ο ιστορικός πυρήνας της πόλης.

Για να γίνει η βιομηχανική περιοχή χώρος επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, καθαρός και οργανωμένος.

Για να συνεργαστούμε με τα πανεπιστήμια της περιοχής και να εντάξουμε με πρόγραμμα τους φοιτητές στη ζωή της πόλης.

Συμπολίτες και Συμπολίτισσες, σας καλώ να συμπορευθούμε ενωμένοι.

Υπόσχομαι ότι από την πρώτη μέρα θα είμαι δίπλα σας για να αξιοποιήσουμε στο έπακρο την Αντιδημαρχία:

Για να υπερασπιστούμε τις γειτονιές μας.

Για να διασφαλίσουμε την ποιότητα ζωής των παιδιών μας.

Για να πιέσουμε και να φροντίσουμε να γίνουν τα έργα που χρειάζονται.

Για δυνατή Έγκωμη στη Λευκωσία.

Σας ευχαριστώ,

Φοίβος Ζαχαριάδης

Ποιος είναι ο Φοίβος Ζαχαριάδης

Στην επαγγελματική του δραστηριότητα.

Ίδρυσε και διευθύνει την Ακαδημία Τένις ΕΛΑΙΩΝ, την πρώτη και μεγαλύτερη ακαδημία τένις στην Κύπρο. Είναι Σύμβουλος στην Εθνική Αρχή Στοιχημάτων και μέλος της Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων. Διετέλεσε Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας σε θέματα Αθλητισμού και Πρόεδρος της Επιτροπής εναντίον των Εξαρτήσεων μέσω του Αθλητισμού.

Ζει στην Έγκωμη και γνωρίζει τα θέματά της από πρώτο χέρι.
Για 10 χρόνια ήταν μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, τρεις φορές πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος σε σταυρούς και 5 χρόνια Αντιδήμαρχος. Σήμερα είναι Πρόεδρος του Πολυδύναμου Κέντρου Έγκωμης. Ανέλαβε κατά περιόδους την προεδρία πολλών επιτροπών του Δήμου: της Τεχνικής Επιτροπής, της Επιτροπής Προσωπικού, της Επιτροπής Τροχαίας και Κυκλοφοριακού, της Επιτροπής Διατηρητέων.

Ο αθλητισμός είναι μέρος της ζωής του.

Υπήρξε χάλκινος Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μικρών Κρατών το 1989, Παγκύπριος Πρωταθλητής Αντισφαίρισης και μέλος της Εθνικής Ομάδας Davis Cup. Είναι Επίτιμος Πρόεδρος του Ο.Α Ελαιών. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ της ΕΘΑ Έγκωμης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Αντισφαίρισης Κύπρου και μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης.

Διαχρονικά συμμετέχει στα κοινά.

Είναι μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου και της Επαρχιακής Εκτελεστικής Γραμματείας ΔΗΣΥ. Υπήρξε Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής ΔΗΣΥ Έγκωμης. Πατέρας του ήταν ο Λέανδρος Ζαχαριάδης, ιδρυτικό μέλος του ΔΗΣΥ, στενός συνεργάτης του Γλαύκου Κληρίδη και επί σειρά ετών βουλευτής.

Γεννήθηκε το 1958 στη Λευκωσία, είναι παντρεμένος με την Αλίκη Δράκου και έχει τρεις κόρες, τη Μαλβίνα, τη Μάριαν και τη Όλγα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση