ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εξέλιξη στην υπόθεση Al Jazeera - Τι δεν θα χρησιμοποιηθεί στο δικαστήριο

Απόφαση από το Ανώτατο Δικαστήριο

24news.com.cy

info@24sports.com.cy

Σημαντική εξέλιξη προέκυψε στην υπόθεση του «Al Jazeera» μετά από απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, το οποίο ακυρώνει το δικαστικό διάταγμα έρευνας στα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του Χριστάκη Τζιοβάνη και του Αντώνη Αντωνίου.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ανώτατου, κατά την διάρκεια της δίκης δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, μαρτυρικό υλικό το οποίο παραλήφθηκε από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κινητά του Χριστάκη Τζιοβάνη, πρώην βουλευτή του ΑΚΕΛ και του Αντώνη Αντωνίου, ανώτερου στελέχους του ομίλου Τζιοβάνη.

«Το πρωτόδικο Δικαστήριο αγνόησε το σημαντικό αυτό καθήκον να εξετάσει και να διαμορφώσει ίδια γνώμη, κατά πόσο συντρέχουν και οι τρεις (3) προϋποθέσεις του νόμου. Το Δικαστήριο, στην περίπτωση δεν λειτούργησε σύμφωνα με τον Νόμο, δεν εξέτασε κατά πόσο συντρέχουν οι τρεις προϋποθέσεις του Νόμου αλλά ενέργησε εντελώς μηχανικά», αναφέρει μεταξύ άλλων η απόφαση του Ανώτατου.

Εξάλλου η πρώτη δικάσιμος ορίστηκε για τις 26 Οκτωβρίου η ώρα 09.00.

Θυμιζουμε πως κατηγορούμενοι είναι οι: Δημήτρης Συλλούρης, πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Χριστάκης Τζιοβάνη, πρώην βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πιττάτζης, δικηγόρος και Αντώνης Αντωνίου, Ανώτερο στέλεχος του ομίλου Τζιοβάνη.

Το κατηγορητήριο αποτελείται από πέντε κατηγορίες, που αφορούν αδικήματα συνωμοσίας για καταδολίευση της Δημοκρατίας και επηρεασμό δημόσιου λειτουργού κατά παράβαση του Νόμου που κυρώνει τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ποινικοποίηση της Διαφθοράς.

Σημειώνεται πως από το Δικαστήριο είχαν επιβληθεί όροι για να εξασφαλιστεί η παρουσία των κατηγορουμένων στην δίκη. Για τους κατηγορούμενους Συλλούρη, Τζιοβάνη και Αντωνίου αποφασίστηκε εγγύηση ύψους πενήντα χιλιάδων ευρώ για έκαστο με αξιόχρεο εγγυητή, και για τον κ. Πιττάτζη εγγύηση τριάντα χιλιάδες ευρώ με αξιόχρεο εγγυητή.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ποινική υπόθεση, που αφορά τόσο στο επίμαχο ρεπορτάζ του «Al Jazeera», όσο και σε γεγονότα στο πλαίσιο των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών, βάσει του πορίσματος, που ετοίμασε η Επιτροπή Νικολάτου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση