ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εξήγγειλε επίσημα υποψηφιότητα για την αντιδημαρχία ο Ανδρέας Κωνσταντίνου

Διαβεβαίωσε ότι η Αγλαντζιά θα εργαστεί με όλες της τις δυνάμεις για την επιτυχημένη εφαρμογή της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Συνεχίζουμε μαζί και στη νέα εποχή», ήταν το μήνυμα που έστειλε στους δημότες Αγλαντζιάς, ο δήμαρχος Ανδρέας Κωνσταντίνου, στο πλαίσιο εκδήλωσης στην οποία εξήγγειλε την υποψηφιότητα του.

Στην παρουσία πλήθους δημοτών της Αγλαντζιάς όλων των κομματικών αποχρώσεων, της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου, του τέως προέδρου του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, του γενικού γραμματέα του ΔΗΚΟ Γιώργο Σολωμού, του προέδρου της ΔΗΠΑ Μάριου Καρογιάν και άλλων επισήμων και προσωπικοτήτων που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του, ο κ. Κωνσταντίνου διαμήνυσε ότι οι επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές δεν είναι μία ακόμα αναμέτρηση, αλλά ίσως η πιο σημαντική εκλογική διαδικασία στην ιστορία του θεσμού. Όπως επεσήμανε, «η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ένα στοίχημα για όλους μας, που επιβάλλεται να κερδηθεί και για αυτό είναι σημαντικό να ηγηθούν της προσπάθειας υλοποίησής της τα κατάλληλα πρόσωπα. Έχουμε υποσχεθεί στους πολίτες καλύτερες, αποτελεσματικότερες και κυρίως φθηνότερες υπηρεσίες. Στο χέρι μας είναι να το κάνουμε πράξη».

Ο Ανδρέας Κωνσταντίνου διαβεβαίωσε ότι η Αγλαντζιά θα εργαστεί με όλες της τις δυνάμεις για την επιτυχημένη εφαρμογή της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Επικεντρώνουμε την ενέργεια και την προσοχή μας στην επιτυχία του ενιαίου σχήματος του Δήμου Λευκωσίας. Τέσσερις μεγάλοι αστικοί Δήμοι μπαίνουν κάτω από την ίδια ομπρέλα και από τον καθένα από εμάς εξαρτάται η επιτυχία του εγχειρήματος», τόνισε.

Ο κ. Κωνσταντίνου αναφέρθηκε στο έργο που έχει επιτελεστεί επί δημαρχίας του και διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται ακούραστα ώστε οι δημότες Αγλαντζιάς να απολαμβάνουν ποιότητα ζωής υψηλού επιπέδου. «Θα συνεχίσω να βρίσκομαι στους δρόμους, στα πάρκα, στις γειτονιές και όχι μοιράζοντας εντολές πίσω από κλειστά γραφεία. Με εσάς, για εσάς. Ως πολίτης στην υπηρεσία του Δημότη και όχι ως Πολιτικός. Μαζί θα συνεχίσουμε όπως ξεκινήσαμε. Με στόχο έναν Δήμο πρότυπο, στην υπηρεσία των Δημοτών, ανοικτό στους Δημότες του, κοινωνικά ευαισθητοποιημένο, προσβάσιμο, πράσινο, καινοτόμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τα επόμενα βήματα, ο κ. Κωνσταντίνου εξήγησε ότι στις άμεσες προτεραιότητές του είναι η έναρξη και η ολοκλήρωση δυο έργων που θα αναδείξουν τον Δήμο Αγλαντζιάς ως τον πιο ασφαλή και σύγχρονο από πλευράς διακίνησης και για αυτοκίνητα, αλλά κυρίως για εναλλακτικά μέσα μεταφοράς: Τα έργα επί της Λεωφόρου Αμμοχώστου και τη μεταμόρφωση της Λεωφόρου Μακαρίου. Στις 15 Μαΐου θα παρουσιαστούν οι σχεδιασμοί για αυτά τα δύο μεγάλα έργα που προγραμματίζονται να ξεκινήσουν τέλος του έτους.

Παράλληλα στους σχεδιασμούς του είναι:

  • η δημιουργία μιας εξελιγμένης πλατφόρμας ώστε ο Δήμος και οι υπηρεσίες του να βρίσκονται στο κινητό του κάθε Δημότη,
  • η κατασκευή γηπέδων Padel,
  • η δημιουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου,
  • η συνεργασία με το Τμήμα Δασών για περαιτέρω αξιοποίηση των δυο εθνικών Δασικών πάρκων προς όφελος των Δημοτών,
  • η αναβάθμιση των παιδικών απογευματινών λεσχών,
  • η παραχώρηση κινήτρων για χρήση λεωφορείων και ποδηλάτων
  • καθώς και η συνέχεια της προσπάθειας για περεταίρω κοινωνική ευαισθησία σε συμπολίτες μας που έχουν πραγματική ανάγκη.

Ο κ. Κωνσταντίνου εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Δημοτική Αρχή της Αγλαντζιάς κέρδισε τους δημότες όχι μόνο με την υλοποίηση έργων υποδομής και την προώθηση μεταρρυθμίσεων ή τις καινοτόμες δράσεις, αλλά γιατί έθεσε σε πρώτο πλάνο τον πολίτη και τα καθημερινά του προβλήματα στα οποία οι υπηρεσίες του Δήμου ανταποκρίνονταν με πρωτοφανή για τα κυπριακά δεδομένα ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. «Οι Δημότες της Αγλαντζιάς δηλώνουν ιδιαίτερα περήφανοι που διαβιούν στα όρια του Δήμου και αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί και λειτουργεί ως επιπρόσθετο κίνητρο για να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά. Όραμά μου είναι να συνεχίσουν οι Αγλαντζιώτες να αισθάνονται περήφανοι για την πόλη τους. Να παραμείνει η Αγλαντζιά πρωταγωνίστρια και ως Δημοτικό διαμέρισμα του νέου Δήμου Λευκωσίας», υπογράμμισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Εκλογές  |  ΔΗΣΥ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σχεδόν κάθε τύπου πολίτης είναι υποψήφιος για τις Δημοτικές εκλογές - Αθάνατες παραμένουν οι κάρτες
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ