ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Φ. Φωτίου: Η νεοοθωμανική στάση και βλέψεις της Τουρκίας δεν θα υπερισχύσουν ποτέ του διεθνούς δικαίου

Η νέα διαβεβαίωση προς τους συγγενείς των αγνοουμένων

ΚΥΠΕ

Η νεοοθωμανική στάση και βλέψεις της Τουρκίας δεν θα υπερισχύσουν ποτέ του διεθνούς δικαίου, τονίζει ο Φ. Φωτίου
Κωδικός: 3817368 ΚΥΠΕ

Η αναθεωρητική στάση και η νεοοθωμανική προσέγγιση της Τουρκίας σε όλα όσα αφορούν στο Κυπριακό, αλλά και οι βλέψεις της σε βάρος της Ελλάδας και άλλων χωρών της περιοχής, δεν θα υπερισχύσουν ποτέ του διεθνούς δικαίου και ούτε θα γίνουν αποδεκτές, δήλωσε την Κυριακή ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου.

Σε ομιλία του, στην κηδεία του ηρωικώς πεσόντα κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του 1974 καταδρομέα Ανδρέα Ιωνά Προκοπά, ο κ. Φωτίου διαβεβαίωσε εκ νέου τους συγγενείς των αγνοουμένων ότι οι προσπάθειες για διακρίβωση της τύχης των αγαπημένων τους προσώπων θα συνεχιστούν όσο χρειαστεί, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσήλωσης σε μία αποστολή, την οποία, ωστόσο, δυσχεραίνει η άκαμπτη και αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας, όπως αρνητική και αδιάλλακτη συνεχίζει να είναι και στις προσπάθειες επίτευξης μιας δίκαιης και κοινά αποδεκτής λύσης του κυπριακού προβλήματος.

Σύμφωνα με τον κ. Φωτίου «η αναθεωρητική στάση και η νεοοθωμανική προσέγγιση της Τουρκίας σε όλα όσα αφορούν το Κυπριακό, αλλά και οι βλέψεις της σε βάρος της Ελλάδας και άλλων χωρών της περιοχής, δεν θα υπερισχύσουν ποτέ του διεθνούς δικαίου και ούτε θα γίνουν αποδεκτές», για να προσθέσει πως «ο ελληνισμός στο σύνολο του υπεραμύνεται της θέσης αυτής και στέκεται αλληλέγγυος στις προσπάθειες για αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας».

Όπως πρόσθεσε, «το θέμα των αγνοουμένων, αλλά και όσων πεσόντων τάφηκαν σε γνωστούς και άγνωστους χώρους στις κατεχόμενες περιοχές μας, μάς απασχολεί πάντα έντονα, στοχεύοντας στη διακρίβωση της τύχης όλων ανεξαίρετα, προκειμένου να ησυχάσουν από το μεγάλο βάσανο οι ψυχές όλων των συγγενών».

«Οι αγνοούμενοί μας, και κατ’ επέκταση οι οικογένειές τους, αποτελούν την τραγικότερη πτυχή των δεινών που επέφερε η τουρκική εισβολή του 1974», συμπλήρωσε ο κ. Φωτίου.

Αναφερόμενος στον Αντρέα Ιωνά Προκοπά, ο Επίτροπος Προεδρίας είπε πως «πίσω από τη σημερινή τελετή, προβάλλουν χρόνια ανείπωτου πόνου και δυστυχίας, χρόνια που πέρασαν με πολλά ερωτηματικά και μεγάλο παράπονο», συμπληρώνοντας ότι η Κύπρος υποκλίνεται μπροστά στους συγγενείς και για εκείνους προσεύχεται την εκ του Θεού παρηγοριά και για τον δικό τους άνθρωπο, τον ήρωά τους, τον ήρωα της Κύπρου.

Απευθυνόμενος στους συγγενείς είπε ότι «σήμερα πρέπει να νιώθετε περήφανοι για τον άφθαστο ηρωισμό και το μεγαλείο της ψυχής του αγαπημένου σας αδερφού όπως νιώθουμε όλοι», ευχόμενος το τέλος της μακρόχρονης αγωνίας για την τύχη του ήρωα αδερφού τους να γαληνέψει την ψυχή τους και να απαλύνει τον πόνο τους.

Τέλος, είπε «ας γίνει η θυσία του Αντρέα και όλων των ηρώων της Κύπρου μας, φάρος για να συνεχίσουμε τους αγώνες τους».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση