ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Φαίδωνας: Οι λόγοι που διεκδικεί τη θέση του αναπληρωτή Προέδρου και γιατί τον αποκαλούν «τουρκόσπορο»

Τι θα κάνει με την Δημαρχία και πού τοποθετείται πολιτικά

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τους λόγους για τους οποίους διεκδικεί τη θέση του αναπληρωτή Προέδρου στον ΔΗΣΥ αλλά και για τα επόμενα βήματά του σε σχέση με την Δημαρχία Πάφου εξήγησε στη ραδιοφωνική εκπομπή του ΡΙΚ «Πρωινό Δρομολόγιο», ο Φαίδωνας Φαίδωνος. Όπως είπε, θεώρησε ότι είναι πολιτικά ορθό να ανακοινώσει την πρόθεσή του πριν το αποτέλεσμα του Σαββάτου γιατί «στα εσωκομματικά πηγαδάκια κυκλοφορούν διάφορα» και δεν θέλει να είναι συμμέτοχος στους ψίθυρους ότι «αναλόγως με το ποιος θα εκλεγεί Πρόεδρος κάποιοι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και κάποιοι όχι».

Σε ερώτηση αν θεωρεί ότι μπορεί να συνεργαστεί και με τους δύο υποψήφιους Προέδρους και αν θεωρεί ότι δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές, ο κ. Φαίδωνος δήλωσε ότι όποια και να είναι η νέα ηγεσία του ΔΗΣΥ «περνούμε σε μια εποχή, φεύγουμε από την εποχή των μεγάλων ηγετών και πάμε σε μια εποχή συλλογικότητας». Ερωτηθείς εάν υπέβαλε υποψηφιότητα επειδή είναι ικανός και αποτελεσματικός, τόνισε ότι αυτό θα το κρίνουν οι άλλοι, «νιώθω ότι είμαι εργατικός, είμαι αποτελεσματικός και το έχω αποδείξει στην πράξη». Ο κ. Φαίδωνος υποστήριξε ότι θα εστιάσει στο να υπηρετήσει αυτή τη θέση γιατί μέσα από την 20χρονη εμπειρία του έβγαλε το εξής συμπέρασμα: «Αν δεν εξυγιανθούν τα κόμματα, αν δεν φέρουμε στα κόμματα τη χρηστή διοίκηση, τη διαφάνεια, εργατικούς και ικανούς ανθρώπους, δεν θα πάμε μπροστά».

Πού τοποθετείται πολιτικά 

Τη θέση ότι στον ΔΗΣΥ επικρατούν πολλές τάσεις οι οποίες «ξεκινούν από την κεντροδεξιά και φτάνουν λίγο πιο δεξιά ενώ υπάρχουν και άνθρωποι του φιλελευθερισμού και της λαϊκής δεξιάς», εξέφρασε ο κ. Φαίδωνος, διευκρινίζοντας ότι αυτό που τον εκφράζει περισσότερο είναι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός. «Δεν είμαι του άκρατου φιλελευθερισμού, πιστεύω σε ένα πολύ σπουδαίο και σημαντικό ρόλο του κράτους», πρόσθεσε. Ερωτηθείς αν είναι κεντροδεξιός απάντησε καταφατικά σημειώνοντας ότι «σε θέματα κοινωνικά πολλοί με έχουν ρωτήσει αν έχω αριστερές καταβολές. Σε αυτά τα θέματα έχω μια ευαισθησία».

Τι θα πράξει με την Δημαρχία

Ο κ. Φαίδωνος ξεκαθάρισε ότι αν εκλεγεί αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ δεν θα επαναδιεκδικήσει την θέση Δημάρχου, ωστόσο δεν θα εγκαταλείψει τη θέση του για δώδεκα μήνες, ούτως ώστε να παραδώσει τα δύο πανεπιστήμια, γεγονός που χαρακτήρισε «όνειρο ζωής». Αν δεν εκλεγεί, θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του για την Δημαρχία σε μεταγενέστερο στάδιο.

Γιατί τον αποκαλούν «Τουρκόσπορο» 

Ο Δήμαρχος της Πάφου γνωστοποίησε παράλληλα ότι χρήστες στα social media τον αποκαλούν «Τουρκόσπορο». Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε ότι χρήστες τον χαρακτήρισαν Τουρκόσπορο επειδή ψήφισε ή κάλεσε να ψηφίσουν τον Μαυρογιάννη, τονίζοντας ότι γίνεται μια πολεμική από ανώνυμους η οποία ή θα σταματήσει ή θα πρέπει να ληφθούν μέτρα από την πολιτεία. «Οι πολιτικοί είμαστε φυσιολογικοί άνθρωποι, πρέπει να ανεχόμαστε την κριτική αλλά όχι τις ύβρεις που επηρεάζουν τις οικογένειες μας». 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΔΗΣΥ  |  Εκλογές  |  Πάφος  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σε μια δύσκολη συγκυρία, διεθνώς και στο Κυπριακό, η Λευκωσία εμβαθύνει τις σχέσεις της με την Ουάσιγκτον – Οι προεκτάσεις ...
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ