ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Φάκελος πολιτογραφήσεων: Η Ελεγκτική Υπηρεσία απαντά στο ΥΠΕΣ

Μπορούν να ζητηθούν και προφορικά τα στοιχεία

ΚΥΠΕ

Ο νόμος για παραχώρηση στοιχείων στο Γενικό Ελεγκτή προβλέπει ότι τα στοιχεία μπορούν να ζητηθούν ακόμη και προφορικά, αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter η Ελεγκτική Υπηρεσία, απαντώντας σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Νωρίτερα, το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο λόγος που καθυστέρησε να δοθεί φάκελος πολιτογραφήσεων που ζητήθηκε από την Ελεγκτική Υπηρεσία, ήταν ότι δεν ζητήθηκε "με την προβλεπόμενη διαδικασία ενδοϋπηρεσιακής αλληλογραφίας, δηλαδή από το Γενικό Ελεγκτή στο Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου".

Η Ελεγκτική Υπηρεσία απαντά ότι σύμφωνα με τον νόμο για παραχώρηση στοιχείων στον Γενικό Ελεγκτή, προβλέπεται ότι τα στοιχεία μπορούν να ζητηθούν ακόμη και προφορικά. "Τα ζητήσαμε με email προς την λειτουργό στις 11/10. Στις 27/10 στείλαμε email και στον ΓΔ. Συνεπώς η ανακοίνωση του ΥπΕσ είναι ανυπόστατη και απαράδεκτη", αναφέρει στην ανάρτησή της η ΕΥ.

Επιπρόσθετα, αναφορικά με τα στοιχεία που ζήτησε η Ελεγκτική Υπηρεσία από το Υπουργείο Εσωτερικών, για την κατοχή τουρκοκυπριακών κλήρων από υπαλλήλους της Υπηρεσίας Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, η Ελεγκτική Υπηρεσία είπε ότι τα στοιχεία ζητήθηκαν γραπτώς με κατεπείγουσα επιστολή στις 16/9/2022.

"Σχεδόν 2 μήνες μετά το ΥπΕσ δηλώνει ότι αναμένει γνωμάτευση από την Επίτροπο Προσωπικών Δεδομένων. Η θέση του ΥπΕσ συνιστά παραβίαση της υποχρέωσης του για άμεση παραχώρηση στοιχείων", σημείωσε σε ξεχωριστή ανάρτηση στο Twitter, η Ελεγκτική Υπηρεσία.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Στο συνέδριο φιλοξενήθηκαν πολύ σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της Εκκλησίας, της πολιτικής και της ακαδημαϊκής ...
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ