ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:43
 

90’’ of Europe: Οικονομικές κυρώσεις ΕΕ στη Ρωσία μέχρι το 2018

Η επικαιρότητα της Ευρώπης σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Newsroom K

 • Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε και τυπικά να παρατείνει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2018 τις οικονομικές κυρώσεις κατά συγκεκριμένων τομέων της ρωσικής οικονομίας.
  Η παρούσα απόφαση αποτελεί συνέχεια της ενημέρωσης από τον Πρόεδρο Μακρόν και την Καγκελάριο Μέρκελ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, σχετικά με την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ. Αυτό προετοίμασε το έδαφος για την ανανέωση των κυρώσεων για έξι περαιτέρω μήνες.
  Το Συμβούλιο επισημοποίησε την απόφαση αυτή με γραπτή διαδικασία και σύμφωνα με τα ισχύοντα για τις εν λόγω αποφάσεις, με ομοφωνία.
 • Πρόστιμο 2,42 δισ. δολαρίων επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Google κάτι που προκάλεσε την αντίδραση από την εταιρία. Η Κομισιόν έκρινε ότι η Google παραβίασε τους κανόνες ανταγωνισμού σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες διαδικτυακών αγορών, εξέφρασε και επισήμως με πρόσφατη ανακοίνωσή της η αμερικανική εταιρεία Google.
  Η Google εκτιμά, μεταξύ άλλων, ότι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις ηλεκτρονικές αγορές υποτιμά την αξία αυτού του είδους των γρήγορων και εύκολων συνδέσεων», ενώ ανακοινώνει την πρόθεσή της να εξετάσει λεπτομερώς την απόφασή της Επιτροπής «καθώς σκεφτόμαστε να προχωρήσουμε σε προσφυγή και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε σαφείς τις θέσεις μας».
 • Στον «πάγο» μπαίνουν, για την ώρα τουλάχιστον, τα σχέδια της τοπικής κυβέρνησης της Σκωτίας για δεύτερη δημοσκόπηση απόσχισης από το Ηνωμένο Βασίλειο. Μιλώντας στην τοπική Βουλή η Πρωθυπουργός της χώρας Νίκολα Στέρτζιον σημείωσε πως θα αναβάλει τις όποιες αποφάσεις τουλάχιστον έως το φθινόπωρο του 2018.
  Η κ. Στέρτζιον σημείωσε πως το κύριο ζητούμενο πλέον είναι να ξεκαθαριστούν οι όροι του Brexit, προς όφελος των κατοίκων της Σκωτίας. Τόνισε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στο να διασφαλιστεί η παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην κοινή ευρωπαϊκή αγορά.
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X