ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:05
 

90’’ of Europe: Υπέγραψαν οι πρώτοι έξι τη Σύμβαση της Λευκωσίας

Η επικαιρότητα της Ευρώπης σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Newsroom K

 • Κύπρος Αρμενία Ελλάδα Πορτογαλία Σαν Μαρίνο και Μεξικό είναι οι έξι πρώτες χώρες οι οποίες υπέγραψαν τη Σύμβαση της Λευκωσίας, η οποία αφορά τα αδικήματα που σχετίζονται με τα πολιτιστικά αγαθά. Θεωρείται ως το τελευταίο κομμάτι του διεθνούς παζλ για την ολοκλήρωση του νομικού πλαισίου εναντίον της διακίνησης των πολιτιστικών αγαθών.
  Από τη πλευρά του ο Προεδρεύων της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης κάλεσε τα κράτη «να υπογράψουν και να επικυρώσουν την Σύμβαση της Λευκωσίας το συντομότερο δυνατόν».
  Η Σύμβαση της Λευκωσίας υιοθετήθηκε ομόφωνα ήδη από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.
  Με βάση την πρακτική που ισχύει για να τεθεί σε εφαρμογή η Σύμβαση πρέπει πρώτα να υπογραφεί από τουλάχιστον πέντε κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης και να επικυρωθεί από τα κοινοβούλια τους.
 • Στο συνεδριακό κέντρο Φιλοξένια στο πλαίσιο Συνόδου, έπεσε η αυλαία της Κυπριακής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης ενώπιον 28 Υπουργών Εξωτερικών, 8 Υφυπουργών Εξωτερικών και 10 Μονίμων Αντιπροσώπων των 47 κρατών μελών του οργανισμού. Στο πλαίσιο της Συνόδου παρουσιάστηκαν τα επιτεύγματα της κυπριακής προεδρίας και έγινε η τελετή παράδοσης της προεδρίας στην Τσεχία. Στο επίκεντρο της Συνόδου ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας, η μετανάστευση και οι συγκρούσεις στην Ευρώπη, καθώς και ο ρόλος του ΣτΕ.
  Επί τάπητος τέθηκε και η μακροχρόνια διασφάλιση της αποτελεσματικότητας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 • Μια ισχυρή Ευρώπη αποτελεί τον απαραίτητο πυλώνα για να έχουμε έναν ισχυρό ΟΗΕ που να εγγυάται τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας, δήλωσε ενώπιον των Ευρωβουλευτών σε πανηγυρική συνεδρίαση της Ολομέλειας στο Στρασβούργο, ο ΓΓ του διεθνούς οργανισμού Αντόνιο Γκουτέρες.
  Ο Πρόεδρος του ΕΚ Αντόνιο Ταγιάνι, καλωσορίζοντας τον κ.Γκουτέρες, τόνισε πως ο διεθνής οργανισμός και η ΕΕ είναι ταγμένοι να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες των πολιτών, ώστε να αντιμετωπίσουν την ανεργία, τη φτώχεια, την ανέχεια, την τρομοκρατία, τη μετανάστευση και το προσφυγικό.
 • Δέκα εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης σε περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της αντιπολίτευσης στη Συρία, ανακοίνωσε η Κομισιόν, με στόχο να διασφαλίσει τη διατήρηση βασικών υπηρεσιών, όπως η πρόσβαση και η ποιότητα της εκπαίδευσης για τον πληθυσμό της Συρίας εν μέσω συγκρούσεων.
  Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κινητοποιήσει συλλογικά με τα κράτη μέλη της ΕΕ πάνω από 9,4 δισεκατομμύρια ευρώ σε ανθρωπιστική και αναπτυξιακή βοήθεια για τους πρόσφυγες στη Συρία και στις γύρω χώρες.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X