ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 01:24
 

Την παραίτηση Ντάισελμπλουμ ζητά ο Λευτέρης Χριστοφόρου

Δεν λέει να κοπάσει ο σάλος που ξέσπασε μετά τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ για τις χώρες του Νότου

Newsroom K

“Οι απαξιωτικές σας θέσεις για τις χώρες μας, τις χώρες του Νότου της ΕΕ και οι προσβλητικές σας αναφορές για το γυναικείο φύλο, κ. Dijsselbloem, σας οδηγούν στη παραίτηση και ζητούμε να το πράξετε”

“Ως Κύπριος δεν πρόκειται να λησμονήσω τα σκληρά και άδικα μέτρα που λάβατε σε βάρος της πατρίδας μου και των συμπατριωτών μου”
Στη συζήτηση στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για το ελληνικό Πρόγραμμα όπου παρευρισκόταν ο Πρόεδρος του Eurogroup k. Dijsselbloem, ο Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου άσκησε έντονη, σκληρή κριτική στο Πρόεδρο του Eurogroup για τις απαράδεκτες προσβλητικές και απαξιωτικές αναφορές του για τις χώρες του Νότου της ΕΕ, καθώς και για το γυναικείο φύλο.

Ο Ευρωβουλευτής τόνισε ότι εάν είχε ελάχιστη πολιτική ευθιξία ήδη θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί.

Συγκεκριμένα ο Ευρωβουλευτής ανέφερε

“Η θέση που κατέχετε κ. Dijsselbloem είναι πολιτική θέση και οι προσβλητικές και απαξιωτικές σας θέσεις για τις χώρες του Νότου δηλ. για την Ελλάδα, τη Κύπρο, τη Μάλτα, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Πορτογαλία καθώς και η περιφρονητική και προσβλητική σας αναφορά για το γυναικείο φύλο, εάν είχατε ελάχιστη ευθιξία οφείλατε να είχατε ήδη παραιτηθεί.

Επειδή κάποιοι αγνοούν την Ευρωπαϊκή Ιστορία σας θυμίζω ότι από το 1973 μέχρι το 1995, στα κρίσιμα χρόνια της Ευρώπης όταν υφίστατο το Ανατολικό Μπλόκ, οι μόνες χώρες που προσέτρεξαν να ενισχύσουν την τότε Ε.Ο.Κ, για να έχουμε εμείς σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση, ήταν τρεις χώρες του Νότου. Η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Η Ε.Ε. δεν θα ήταν η ίδια χωρίς τις χώρες του Νότου και πιθανώς χωρίς αυτές τις χώρες δεν θα υπήρχε Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η απαξιωτική σας προσέγγιση προς αυτές τις χώρες καταδεικνύει προκατάληψη και τώρα εξηγείται η όλη στάση και συμπεριφορά σας και τα απαράδεκτα μέτρα που λάβατε για τις χώρες του Νότου. Ως Κύπριος δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ τα σκληρά σας μέτρα έναντι της πατρίδας μου. Να σας θυμίσω μάλιστα ότι ο σημερινός Πρόεδρος της Ε.Ε. κ. Juncker που χαρακτηριστικά δήλωσε ότι εάν παρέμενε ο ίδιος Πρόεδρος του Eurogroup δεν υπήρχε περίπτωση να δεχθεί να ληφθούν αυτά τα σκληρά μέτρα για τη Κύπρο.

Όλοι εμείς, ο Ελληνικός λαός και οι χώρες του Νότου είμαστε περήφανοι για την Ιστορία μας και τη προσφορά μας. Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε περήφανοι για τον κ. Dijsselbloem, ο οποίος θεωρούμε ότι απέτυχε παταγωδώς στην αποστολή του. Δεν κατόρθωσε ακόμη να ενισχύσει την Ευρωζώνη και δεν τίμησε το ρόλο και την αποστολή του.

Για όλα αυτά θεωρούμε ότι δεν έχετε θέση στα Όργανα της ΕΕ κ. Dijsselbloem και σας ζητούμε να υποβάλετε την παραίτηση σας.”

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K
X