ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Φωτίου: H EE να υιοθετήσει πιο αποφασιστική στάση έναντι της Άγκυρας

Στόχος και συνεχής προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι η εξεύρεση μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Τουρκία πρέπει να λάβει από την διεθνή κοινότητα και ιδιαίτερα την Ευρωπαϊκή Ένωση ισχυρότατα μηνύματα καταδίκης των έκδηλα παράνομων και προκλητικών ενεργειών της και μέσα από την υιοθέτηση μιας πιο αποφασιστικής στάσης και των κατάλληλων μέτρων να επιφέρει κόστος ώστε να εξαναγκαστεί να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο και τις αρχές της καλής γειτονίας και της ειρηνικής συνύπαρξης των κρατών, δήλωσε απόψε ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, στο μνημόσυνο των πεσόντων του 398 Τάγματος Πεζικού, στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου στην Ποταμιά.

"Η εμμονή της Άγκυρας για αμφισβήτηση, αλλά και για καταπάτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και της Ελλάδας στις θαλάσσιες τους περιοχές καταδεικνύει την εμμονή της στην παραβατικότητα και την πλήρη περιφρόνηση του διεθνούς δικαίου. Ο μεγαλοϊδεατισμός της Τουρκικής ηγεσίας και η προσπάθεια της για αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με την ανάληψη ηγεμονικού ρόλου στην περιοχή, θα πρέπει να καταδικαστεί από όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα. Αυτό επιβάλλει η κρισιμότητα των καιρών", ανέφερε.

Ο κ. Φωτίου είπε πως παρά τις απαισιόδοξες προβλέψεις και παρά την άρνηση της άλλης πλευράς να ανταποκριθεί, στόχος και συνεχής προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι η εξεύρεση μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης, βασισμένης στα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, στο διεθνές δίκαιο και στις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μιας λύσης που θα τερματίζει τους στρατούς κατοχής και τις διαχωριστικές γραμμές, μιας λύσης που θα επανενώνει την πατρίδα μας.

Αναφερόμενος στους 28 πεσόντες του 398 Τάγματος Πεζικού ο κ. Φωτίου είπε ότι υπερασπίστηκαν με ηρωισμό και αυταπάρνηση την περιοχή Κυθρέας, τα ιερά και τα όσια μας , έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι και με τη θυσία τους προσδιόρισαν το δικό μας χρέος, τις δικές μας ευθύνες έναντι της πατρίδας. Είπε επίσης πως σήμερα τιμούμε και τους επιζήσαντες οπλίτες του 398 Τάγματος Πεζικού που έθεσαν και αυτοί με ενθουσιασμό και αυταπάρνηση τον εαυτό τους στη διάθεση της πατρίδας, δεν λιποψύχησαν και δεν εγκατέλειψαν τις επάλξεις του αγώνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που υιοθετήθηκε με 601 ψήφους υπέρ, 57 κατά και 36 αποχές, οι ευρωβουλευτές εκφράζουν την πλήρη αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα και την Κύπρο (φωτ. EPA).

Ορόσημο η Σύνοδος Κορυφής

Η έκβαση της Συνόδου, που θα λάβει χώρα στις 24-25 Σεπτεμβρίου, μπορεί να οδηγήσει τις σχέσεις των δύο πλευρών «σε δύο αντίθετες ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ