ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γ.Γ ΑΚΕΛ: Χρειάζεται συνέχιση της προσπάθειας για επανένωση του τόπου

Ο κ. Στεφάνου μιλώντας σε δημοσιογράφους σημείωσε ότι χρειάζεται συνέχιση της προσπάθειας και των αγώνων στην Κύπρο «για να καταφέρουμε να τερματίσουμε την τουρκική κατοχή και να επανενώσουμε τον τόπο

ΚΥΠΕ

Χρειάζεται συνέχιση της προσπάθειας και των αγώνων στην Κύπρο για τερματισμό της τουρκικής κατοχής και επανένωσης του τόπου και του λαού, είπε την Παρασκευή ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην πρωτοχρονιάτικη σύναξη που οργάνωσε το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ στα Γραφεία του Κεντρικού Συμβουλίου της, στο Καϊμακλί.

Ο κ. Στεφάνου μιλώντας σε δημοσιογράφους σημείωσε ότι χρειάζεται συνέχιση της προσπάθειας και των αγώνων στην Κύπρο «για να καταφέρουμε να τερματίσουμε την τουρκική κατοχή και να επανενώσουμε τον τόπο και τον λαό».

Πρόσθεσε ότι για να γίνει αυτό πρέπει να επιλυθεί το Κυπριακό στη βάση των συμφωνιών υψηλού επιπέδου, των ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για να μπορέσουν σε συνθήκες ελευθερίας μαζί, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, Μαρωνίτες, Αρμένιοι και Λατίνοι να αποφασίζουν για το παρόν και το μέλλον τους.

«Το χρωστάμε αυτό σε όσους έδωσαν την ζωή τους για την Κύπρο μας, το χρωστάμε αυτό και στις νέες γενιές και σε αυτούς που θα’ ρθουν γιατί δεν έχουμε το δικαίωμα να τους αφήσουμε να ζουν σε συνθήκες ανασφάλειας και συνεχών κινδύνων», σημείωσε.

Ο κ. Στεφάνου επεσήμανε ότι αυτές τις στιγμές, λίγες ώρες πριν την παρέλευση του παλαιού έτους και την έλευση του νέου, πάντοτε η σκέψη μας πρέπει να είναι σε εκείνους τους ανθρώπους που υποφέρουν, εκτός και εντός Κύπρου και δυστυχώς, συνέχισε, αυτός ο κόσμος είναι πάρα πολύς.

«Βλέπουμε τι γίνεται στην γεωγραφική γειτονιά μας, στη Μέση Ανατολή, στη Λωρίδα της Γάζας και γενικότερα στο έδαφος της κατεχόμενης Παλαιστίνης, έχουμε χιλιάδες θύματα δυστυχώς παιδιά και άμαχους εξαιτίας μιας εγκληματικής πολιτικής που ακολουθείται από το Ισραήλ και έχουμε και μια αδυναμία της διεθνούς κοινότητας να παρέμβει προκειμένου να τερματιστεί αυτή η πολιτική γενοκτονίας», είπε.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ εξέφρασε την ευχή σύντομα να υπάρξει κατάπαυση του πυρός και να υπάρξει συμφωνία που να στηρίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.

«Να ευχηθούμε γενικά να κατισχύσει η ειρήνη και η συνεργασία σε ολόκληρο τον κόσμο και επειδή δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις θα πρέπει να πω ότι αυτός ο στόχος χρειάζεται συνέχιση της προσπάθειας και των αγώνων για να επιτευχθεί», ανέφερε.

«Οι ευχές μου λοιπόν είναι το 2024 να έχουμε ένα καλύτερο κόσμο και μια καλύτερη Κύπρο, αλλά και για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται πραγματικά συνέχιση των αγώνων και των προσπαθειών προς αυτή την κατεύθυνση», κατέληξε ο κ. Στεφάνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση