ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γ. Καρούσος: Μόνο μέσα από την ανάπτυξη των κοινοτήτων της υπαίθρου θα αποτραπεί η εγκατάλειψή τους

Η παρουσία του Υπουργού και όσα ανέφερε στη Γιορτή Ζιβανίας που διοργανώνει το Κοινοτικό Συμβούλιο Άλωνας.

ΚΥΠΕ

Η Κυβέρνηση βαδίζει δίπλα από τις κοινότητες της Κύπρου και υλοποιεί έργα για τις ανάγκες των πολιτών, καθώς μόνο μέσα από την ανάπτυξη των κοινοτήτων και την αναβάθμιση του επιπέδου ζωής του κόσμου της υπαίθρου, θα αποτραπεί η εγκατάλειψή τους, είπε την Κυριακή ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος στη Γιορτή Ζιβανίας που διοργανώνει το Κοινοτικό Συμβούλιο Άλωνας.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Καρούσος είπε ότι η ζιβανία αποτελεί σήμα κατατεθέν της κυπριακής παράδοσης και κουλτούρας και βρίσκεται ανάμεσα στα πιο φημισμένα παραδοσιακά κυπριακά προϊόντα.

Η ιστορία της ζιβανίας πηγαίνει αιώνες πίσω, πρόσθεσε, ενώ, για την παραγωγή της στην Κύπρο χρησιμοποιείται μια αρκετά μεγάλη ποσότητα νωπών σταφυλιών, «περίπου το 1/5 της ετήσιας μέσης παραγωγής». Σημείωσε ότι η Άλωνα, «κτισμένη στην ποδιά του Βουνού ‘Η Μούττη της Καντήλας’», διαθέτει «καταπράσινες κληματαριές από τις οποίες το χωριό παράγει το φημισμένο του κρασί αλλά και την ξεχωριστή του ζιβανία». Πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι η Άλωνα με τις κοιλάδες, με τις φουντουκιές και το μονοπάτι της Φύσης, «όπου ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει το μοναδικό τοπίο, ανήκει στα χωριά της Κύπρου με τις παραδοσιακές φυσικές ομορφιές».

Ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι το Υπουργείο του εκπονεί έργα που συνέβαλαν και συμβάλουν στην ανάπτυξη της κοινότητας της Άλωνας, όπως ο σχεδιασμός για τη διαπλάτυνση του δρόμου Φτερικουδιού – Άλωνας- Πολύστυπου – Χανδριών. Η βελτίωση/διαπλάτυνση του εν λόγω δρόμου μήκους 13,4 χλμ., πρόσθεσε, περιλαμβάνεται στις προτάσεις του Στρατηγικού Σχεδίου για την ανάπτυξη των ορεινών περιοχών Τροόδους για την περίοδο 2020 – 2024, ενώ η έναρξη της πρώτης φάσης του έργου (Φτερικούδι – Άλωνα - Πολύστυπος) περιλαμβάνεται στο Τριετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-23 και αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας των απαλλοτριώσεων για προώθηση της διαδικασίας προσφορών. Επιπρόσθετα, είπε ότι ετοιμάζονται τα έγγραφα για προκήρυξη προσφορών για υλοποίηση του έργου όσον αφορά τη διαμόρφωση της πρόσβασης προς την εκκλησία Αγίου Γεωργίου ενώ θα γίνει, επίσης, επιδιόρθωση σημείων υδροσυλλογής (σχάρες, αυλάκια) εντός του χωριού.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε και σε άλλα έργα που σχεδιάζονται να γίνουν που θα ωφελήσουν το χωριό καθώς και σε οικονομική βοήθεια στην κοινότητα Άλωνας από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και ύψους €5000 για την ανάπλαση του πλατειακού χώρου «Κάτω Βρύση» στην είσοδο της Κοινότητας.

«Η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη επιτελεί έργο, βαδίζει δίπλα από τις κοινότητες της Κύπρου μας και υλοποιεί έργα για τις ανάγκες των πολιτών», είπε στην ομιλία του ο κ. Καρούσος. «Είμαστε βέβαιοι ότι μόνο μέσα από την ανάπτυξη των κοινοτήτων και την αναβάθμιση του επιπέδου ζωής του κόσμου της υπαίθρου, θα αποτρέψουμε την εγκατάλειψή τους και θα αναδείξουμε τις περιοχές αυτές ως κέντρα πολιτιστικής και οικονομικής ανάπτυξης», πρόσθεσε. Κλείνοντας, συνεχάρη όσους συνέτειναν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση