ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γ.Καρούσος: Παρέδωσε συλλεκτικό γραμματόσημο για τα 60χρονα της Cyta

Ευχήθηκε δε όλοι οι Οργανισμοί να έχουν ως παράδειγμα μίμησης την ιστορική πορεία της Cyta

ΚΥΠΕ

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος, παρέδωσε στην Πρόεδρο της Cyta Ρένα Ρουβιθά Πάνου, το ειδικά σχεδιασμένο γραμματόσημο που εκδόθηκε από τα Κυπριακά Ταχυδρομεία για τα 60χρονα της Cyta.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, η παράδοση έγινε σε λιτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 12 Απριλίου, στα Κεντρικά Γραφεία της Cyta.

Διευκρινίζεται ότι τόσο το γραμματόσημο, όσο και ο συνοδευτικός Φάκελος Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας, αποτελούν αντικείμενα συλλεκτικής αξίας.

«Tα 60χρονα της Cyta δεν αποτελούν απλά μια επέτειο, αλλά και την αφετηρία για νέες κατακτήσεις στην επικοινωνία του αύριο» σημείωσε η κ. Ρουβιθά Πάνου

Κατά την παράδοση του γραμματοσήμου, o Υπουργός Μεταφορών υπογράμμισε ότι «η Cyta, είναι ένας οργανισμός που μας έχει κάνει όλους υπερήφανους, με τις υπηρεσίες της και με την αμεσότητα στην υιοθέτηση και παροχή νέων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών», παρατηρώντας ότι η σύγκριση των τηλεπικοινωνιών του τότε με το τώρα απεικονίζει την ιστορική διαδρομή της Cyta, με επιτεύγματα που πολλοί τηλεπικοινωνιακοί οργανισμοί σε μεγαλύτερες χώρες από τη δική μας, θα ζήλευαν.

Ο κ. Καρούσος είπε επίσης ότι η Cyta έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ανόρθωση της οικονομίας της Κύπρου μετά το 1974. Πρόσθεσε ότι με τις συνεχείς αναβαθμίσεις και την προσφορά νέων υπηρεσιών από τη Cyta η Κύπρος έχει καταστεί πόλος έλξης σημαντικών εταιρειών οι οποίες, μεταξύ άλλων, αναζητούσαν αναβαθμισμένες υπηρεσίες στον τομέα των τηλεπικοινωνιακών.

Σημείωσε ακόμα ότι η Cyta, σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, συνεχίζει να πρωτοστατεί να βελτιώνεται και να κατέχει τα σκήπτρα στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών, κάτι για το οποίο τόσο η Διοίκηση του Οργανισμού όσο και το προσωπικό θα πρέπει να αισθάνονται υπερηφάνεια.

Ευχήθηκε δε όλοι οι Οργανισμοί να έχουν ως παράδειγμα μίμησης την ιστορική πορεία της Cyta .

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Cyta ανέφερε ότι η έκδοση του επετειακού γραμματοσήμου είναι τιμή για τον Οργανισμό και αναγνώριση του διαχρονικού του έργου και της προσφοράς του στον τόπο.

Η κ. Ρουβιθά Πάνου ανέφερε ότι επίσης ότι «τα 60χρονα της Cyta δεν αποτελούν απλά μια επέτειο για τον Οργανισμό, αλλά και την αφετηρία για νέες κατακτήσεις στην επικοινωνία του αύριο».

Πρόσθεσε ότι με οικονομική ευρωστία και μεγάλα έργα υποδομών όπως το δίκτυο οπτικών ινών Cyta Fiber και το πρώτο εμπορικό δίκτυο 5G, η Cyta οδηγεί το ψηφιακό μέλλον της Κύπρου και είναι συνώνυμη με την εξέλιξη στην επικοινωνία».

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών Σωφρόνης Τσιάρτας είπε ότι «η τιμή που αποδίδεται με την έκδοση ενός γραμματοσήμου είναι αντίστροφα ανάλογη με το μέγεθός του».

Το επετειακό γραμματόσημο εκδόθηκε στις 24 Μαρτίου και είναι διαθέσιμο για αγορά από τα Κυπριακά Ταχυδρομεία. Για τον σχεδιασμό του αξιοποιήθηκε μια βραβευμένη φωτογραφία του συνταξιούχου της Cyta Ροβέρτου Αντωνιάδη, που απεικονίζει το σημείο προσαιγιάλωσης των υποθαλάσσιων καλωδίων APHRODITE και ADONIS στη Λάρνακα, το 1974.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση