ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα επόμενα βήματα του Γ. Καρούσου στον ΔΗΣΥ

Ο τέως υπ. Μεταφορών ανοίγει τα χαρτιά του για τις κομματικές φιλοδοξίες του και το αύριο του Δημοκρατικού Συναγερμού

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Στην κρίση του συναγερμικού κόσμου θα θέσει εαυτόν ο Γιάννης Καρούσος, διεκδικώντας μια θέση στην ηγετική πυραμίδα του κόμματος τον ερχόμενο Μάιο. Στη συνέντευξή του στην «Κ» ο κ. Καρούσος βάζει στο τραπέζι την ανάγκη για μεταρρύθμιση του Συναγερμού, καθώς και ενότητα όποιος από τους δύο υποψηφίους κι αν εκλεγεί πρόεδρος. Τοποθετείται για το κλίμα μετά τον πρώτο γύρο των Προεδρικών, ενώ αναφέρει τι έπραξε ο ίδιος.

Τα μηνύματα

Μια θέση στην ηγετική πυραμίδα είναι το επόμενο στοίχημα για του Γιάννη Καρούσο ο οποίος όπως αναφέρει στην «Κ» θα συνεχίσει την προσφορά του από διαφορετικό πόστο. Λίγο πριν αποχωρήσει από το Υπουργείο Μεταφορών ο κ. Καρούσος ουσιαστικά εξήγγειλε υποψηφιότητα για μια από τις θέσεις ηγεσίας κάτω από τον πρόεδρο του κόμματος. Όπως ο ίδιος είπε λαμβάνει μηνύματα για είσοδο νέων προσώπων στην ηγεσία του Συναγερμού. «Είμαι έτοιμος να συνεχίσω να προσφέρω και δηλώνω παρών για την ηγεσία. Για το ποια θέση, αυτό θα ανακοινωθεί μετά τις 11 Μαρτίου, αφού τώρα προέχει η εκλογή προέδρου στο κόμμα. Αυτό που θέλω να πω, είναι πως αφουγκράζομαι τον κόσμο μας και αντιλαμβάνομαι την ανάγκη που προκύπτει για αλλαγή, έτσι θα δηλώσω παρών στις 7 Μαΐου».

Ενότητα

Στη συνέντευξή του στην «Κ» ο κ. Καρούσος κρατά ισορροπίες αναφορικά με τους δυο υποψηφίους για την προεδρία του κόμματος τονίζοντας ότι το πρώτο ζητούμενο για όποιον υποψήφιο εκλεγεί θα είναι η ενότητα του κόμματος. Ο ίδιος θεωρεί πως είναι στο χέρι της ηγεσίας να επουλώσει τις πληγές που άνοιξαν στις προεδρικές εκλογές. «Η νέα ηγεσία θα πρέπει να στείλει ένα μήνυμα στη βάση ότι δεν απαιτεί από αυτούς μόνο τις υποχρεώσεις αλλά ότι έχουν και δικαιώματα. Πρέπει η επικοινωνία ηγεσίας και μελών να είναι αμφίδρομη και όλοι μαζί ως μια γροθιά να βρισκόμαστε μονιασμένοι για το καλό του Συναγερμού, για το καλό της Κύπρου».

Μεταρρυθμίσεις

Για τον Γιάννη Καρούσο το βασικό ζητούμενο στη νέα σελίδα που επιχειρεί να γυρίσει ο ΔΗΣΥ θα πρέπει να είναι οι μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία του κόμματος. Το μήνυμα που στέλνει είναι πως η επόμενη μέρα δεν πρέπει να βρει το κόμμα να αναζητεί «αποδιοπομπαίους τράγους, πολύ απλά γιατί δεν υπάρχουν. Χρειάζονται διαρθρωτικές αλλαγές από το καταστατικό, τον τρόπο λειτουργίας, την επικοινωνία με τη βάση. Γνωρίζουμε πολύ καλά σαν κόμμα πώς να προωθούμε και να υλοποιούμε μεταρρυθμίσεις για τη χώρα, ήρθε η ώρα να το κάνουμε και εσωτερικά για να μην επαναληφθούν οι πρόσφατες καταστάσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΔΗΣΥ  |  Εκλογές  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση