ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γ. Περδίκης: Κόλαφος για την Κύπρο τα λεγόμενα της GRECO

Θα φέρουμε το ζήτημα στην Επ. Θεσμών για συζήτηση και θα καλέσουμε και τους δικαστές

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Κόλαφος για την Κύπρο, η οποία γίνεται διεθνώς ρεζίλι, αποτελούν τα όσα είπε χθες στη διάσκεψη τύπου ο Πρόεδρος της GRECO για τον κώδικα δεοντολογίας των δικαστών, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης.

Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, είπε πως το πόρισμα της GRECO «κόλαφος για την Κυπριακή Δημοκρατία, που πρέπει πραγματικά να συνταράξει συθέμελα την κυβέρνηση και τη βουλή αλλά και το δικαστικό σώμα».

Όπως είπε θα ζητήσει όπως το θέμα συζητηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής: «Eίναι ένα απαράδεκτο και καθόλου εφαρμόσιμο αποτυχημένο μοντέλο ενός πραγματικού κώδικα δεοντολογίας, όπως τον περιέγραψε χθες και ο Πρόεδρος της GRECO. Για αυτό εμείς έχουμε σκοπό να φέρουμε το ζήτημα στην Επιτροπή Θεσμών της βουλής για συζήτηση και θα καλέσουμε και τους δικαστές να έρθουν να ακούσουν τη δική μας κριτική. Γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι. Ζητήθηκε από τους δικαστές πριν τρία χρόνια να ετοιμάσουν κώδικα δεοντολογίας και όταν τον έκαναν η ίδια η επιτροπή GRECO τον θεώρησε ότι είναι ανεπαρκές κείμενο».

Ο κ. Περδίκης είπε ότι η εφαρμογή του Κώδικα Δεοντολογίας προκάλεσε αντιπαράθεση μεταξύ Ανωτάτου Δικαστηρίου και Δικηγορικού Συλλόγου. Όπως είπε, ο Δικηγορικός Σύλλογος ζητά όπως ο κώδικας ισχύσει για τις υποθέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ενώπιον της δικαιοσύνης. «Έχουμε πληροφορηθεί στη βουλή ότι το Ανώτατο απέρριψε αυτό το αίτημα και θεωρεί ότι αυτός ο κώδικας θα ισχύει για τις δίκες που θα υπάρξουν από τώρα και στο εξής. Αυτό είναι μια απόδειξη ότι οι δικαστές δεν έχουν πάρει τα μηνύματα της κοινωνίας, τα μηνύματα της αντίδρασης των πολιτών και δεν έχουν καταλάβει, και σ΄αυτό φέρει ευθύνη η κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα, ότι πρέπει επιτέλους στον τομέα της δικαιοσύνης να γίνουν τομές και όχι τα γνωστά κυπριακά `μιλλοσφοτζίσματα`. Και ο κώδικας δεοντολογίας που έχουν παρουσιάσει και ο τρόπος που θέλουν να τον χειριστούν είναι ένα κλασικό παράδειγμα κυπριακού `μιλλοσφοτζίσματος`», ανέφερε.

Ο Πρόεδρος των Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είπε επίσης ότι είναι καιρός και η ίδια η Βουλή να προχωρήσει στην υλοποίηση μιας άλλης σύστασης της GRECO που αφορά το δικό της Κώδικα Δεοντολογίας «διότι και η βουλή πρέπει να κάνει Κώδικα Δεοντολογίας και βρίσκεται σε παράβαση που δεν τον έχει κάνει ακόμη. Έχουμε πολύ δρόμο και σ’ αυτό το δρόμο εμείς το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα είμαστε πρωταγωνιστές, για να έχουμε υγιείς θεσμούς μακριά από τη διαφθορά και τη διαπλοκή».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ο ελέφαντας στο δωμάτιο

«Παρόλο που ο όρος "Ελέφαντας στο Δωμάτιο"είναι Αμερικανική ορολογία κι οι δικοί μας ψευδοπολιτικοί ώς ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  11:04

Αδάμος Αδάμου: Κλείνει ο κύκλος μου στη βουλή, όχι όμως στην πολιτική

«Το ΑΚΕΛ μετά από δύο ΟΛΕΘΡΙΕΣ επιλογές του ιδίου ανθυποψηφίου του μη εκλεγόμενου Σταύρου Μαλά, κατάφερε ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  10:47

ΟΕΛΜΕΚ: Χωρίς προβλήματα η τηλεκπαίδευση αυτή την εβδομάδα

«που το ξερετε ρε χαχες?»
μαρουλα  |  09:55

ΟΕΛΜΕΚ: Χωρίς προβλήματα η τηλεκπαίδευση αυτή την εβδομάδα

«που το ξερετε ρε χαχες?»
μαρουλα  |  09:55

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση