ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γέφυρα Αθήνας-Λευκωσίας για κοριούς εντοπίζουν στην Ελλάδα

Μέσω Κύπρου το παράνομο λογισμικό Predator υποστηρίζουν δημοσιεύματα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Εμπλοκή της Κύπρου στις παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων, ανάμεσα σε αυτές και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, εντοπίζουν δημοσιεύματα στην Ελλάδα. Το ΒΗΜΑ των Αθηνών σε ρεπορτάζ του κυριακάτικου φύλλου παρουσιάζει πληροφορίες που θέλουν το παράνομο λογισμικό Predator να προωθήθηκε από την Κύπρο με την εμπλοκή συγκεκριμένων προσώπων. Συγκεκριμένα γίνεται αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα, επιχειρηματίες και ιδιώτες οι οποίοι ωστόσο δεν κατονομάζονται, εκτός από δυο κύπριους οι οποίοι αναφέρονται με τα αρχικά τους. «Ο δικηγόρος Α.Σ. που είχε καίριο πόστο στο ΔΗΣΥ – από το οποίο αργότερα αποχώρησε – και σύμφωνα με νεότερες μαρτυρίες υπήρξε το πρόσωπο-«κλειδί» των περαιτέρω εξελίξεων. Σημειώνεται ότι ο εν λόγω δικηγόρος φαίνεται να έχει πολύχρονες σχέσεις κι επαφές μέσα και από ευρωπαϊκά πολιτικά φόρουμ με τον πρώην συνεργάτη του Πρωθυπουργού κ. Δημητριάδη. Με τον τελευταίο να επιβεβαιώνει σε συνεργάτες του αυτή την πολυετή γνωριμία». Το άλλο πρόσωπο είναι ο Χ.Κ δικηγόρος. «Και οι δύο δικηγόροι Α.Σ. και Κ.Χ. είχαν συσχετισθεί (οι ίδιοι αρνούνταν κάθε παράνομη ενέργεια) με την υπόθεση των επονομαζόμενων «χρυσών διαβατηρίων» αναφέρεται στο δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ.

Το ΒΗΜΑ των Αθηνών σε ρεπορτάζ του κυριακάτικου φύλλου παρουσιάζει πληροφορίες που θέλουν το παράνομο λογισμικό Predator να προωθήθηκε από την Κύπρο με την εμπλοκή συγκεκριμένων προσώπων.

Υποστηρίζεται ότι στελέχη του κυβερνητικού κόμματος της Κύπρου που είχαν καλές σχέσεις με τους Ταλ Ντίλιαν και Σαχάκ Αβνί ήταν ο δικηγόρος Α.Σ. που είχε καίριο πόστο στο ΔΗΣΥ

Κύπρος – Predator

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πιθανολογείται πως το λογισμικό Predator προωθήθηκε στην Ελλάδα μέσω κεντρικού σχεδιασμού. Όπως αναφέρεται ο κύκλος προσώπων (πολιτικοί, επιχειρηματίες, ιδιώτες) παρουσιάζονται γνωστοί του Γρηγόρη Δημητριάδη πρώην στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού της Ελλάδας που αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου μετά την αποκάλυψη της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ. Στο δημοσίευμα γίνεται εκτενή αναφορά στην υπόθεση με το ισραηλινό βαν καθώς και στους «Σαχάκ Αβνί (διευθυντή της εταιρείας NCIS) και Ταλ Ντίλιαν, διευθυντή της εταιρείας Wispear που θεωρείται «προπομπός» της εταιρείας Intellexa που άρχισε να χρησιμοποιεί το Predator την περίοδο 2021-2022 στην Ελλάδα». Και οι δυο, όπως υποστηρίζεται, φαίνεται να είχαν σχέση με τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες. Επίσης γίνεται αναφορά στον Σαχάκ Αβνί η εταιρεία του οποίου «είχε αναλάβει την εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας στα γραφεία του κόμματος του Δημοκρατικού Συναγερμού». Το δημοσίευμα επικαλείται τις πληροφορίες για υποκλοπή δεδομένων κινητών τηλεφώνων από τα έργα στο αεροδρόμιο Λάρνακας για τοποθέτηση Wi-Fi. Επίσης υποστηρίζεται ότι «στελέχη του κυβερνητικού κόμματος της Κύπρου που είχαν καλές σχέσεις με τους Ταλ Ντίλιαν και Σαχάκ Αβνί ήταν ο δικηγόρος Α.Σ. που είχε καίριο πόστο στο ΔΗΣΥ – από το οποίο αργότερα αποχώρησε – και σύμφωνα με νεότερες μαρτυρίες υπήρξε το πρόσωπο-«κλειδί» των περαιτέρω εξελίξεων. Σημειώνεται ότι ο εν λόγω δικηγόρος φαίνεται να έχει πολύχρονες σχέσεις κι επαφές μέσα και από ευρωπαϊκά πολιτικά φόρουμ με τον πρώην συνεργάτη του Πρωθυπουργού κ. Δημητριάδη. Με τον τελευταίο να επιβεβαιώνει σε συνεργάτες του αυτή την πολυετή γνωριμία».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πιθανολογείται πως το λογισμικό Predator προωθήθηκε στην Ελλάδα μέσω κεντρικού σχεδιασμού. 

Η μεταφορά στην Ελλάδα

Κατά το δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ οι δραστηριότητες του Ταλ Ντίλαν μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα με τα προβλήματα που αντιμετώπισε στην Κύπρο αλλά και την εξαγορά της εταιρείας Cytrox με έδρα αρχικά στα Σκόπια που παρήγαγε το Predator. "To Predator φέρεται να το έφερε και να το διαχειρίστηκε στην Ελλάδα η εταιρεία Intellexa (με έδρα στο Ελληνικό) του Ταλ Ντίλιαν».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση